- Jeg håper de Zordo kaster langt

Andreas Thorkildsen håper verdensmesteren kan presse ham på Bislett.

VIL BLI PRESSET: Andreas Thorkildsen (t.v.) håper Matthias de Zordo vil kaste langt på Bislett.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
VIL BLI PRESSET: Andreas Thorkildsen (t.v.) håper Matthias de Zordo vil kaste langt på Bislett. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Andreas Thorkildsen har kastet sitt lengste kast på Bislett, men likevel sier den norske OL-favoritten at det ikke er en bane for de lengste kastene.

For seks år siden kastet han 91,59 meter nettopp på Bislett. Det er fortsatt norsk og personlig rekord for ham, selv om han også har vært over 90 meter flere ganger senere. Siste gangen var i fjor under NM i Byrkjelo, og i 2011 var han den eneste spydkasteren i verden som presterte et 90-meterskast.

- Forholdene på Bislett er aldri kjempegode for å få til lange kast, men jeg ser ikke bort fra at spydet kan gå temmelig langt likevel, dersom jeg får full klaff, sier Andreas Thorkildsen til NTB dagen før dagen.

Han har 84,72 som årsbeste denne sesongen. Det klarte han i tsjekkiske Ostrava for snart 14 dager siden. Etter det har han trent på hjemmebane i Oslo, og han mener formen er på vei til å bli bra.

- Alt ser ut til å stemme nå, og dersom jeg ser på utviklingen min fra tidligere år, så bør framgangen fortsette på Bislett. Nå har jeg de to-tre konkurransene i kroppen som jeg trenger for å komme skikkelig i gang, fortalte Thorkildsen onsdag.

I rute - Jeg kan ikke si annet enn at jeg er i rute til Bislett-stevnet, som er et av de store målene mine i år sammen med EM i Helsingfors i slutten av juni og OL en måned senere.

- Jeg vet jo ikke helt hvordan sesongen kommer til å gå, men jeg ser ikke den store utfordringen i at det er to store mesterskap i år i tillegg til Bislett Games. De tre høydepunktene kommer så langt fra hverandre i tid at jeg får god mulighet til å trene innimellom, og i sommer er det ikke mange konkurranser jeg skal delta i, sa Thorkildsen.

Han møter verdensmester Matthias de Zordo (Tyskland) på Bislett torsdag, og nå håper han at tyskeren skal klare å få til noen lange kast.

- Det er å håpe på at de Zordo kan kaste langt, for da vil han presse meg til å kaste enda lenger, sa nordmannen.

Han kommer også til å møte tsjekkeren Vitezslav Vesely, som har slått Thorkildsen to ganger i år. Han har 85,67 meter som årsbeste.

- Vesely ser veldig bra ut, men det er vel ingen som virkelig har vist kortene sine hittil i år. Derfor blir det ekstra spennende og viktig på Bislett, for det stevnet vil kunne si mye om hva som skal skje senere i sesongen, mente Thorkildsen.

Tøft - Det blir tøft å slå Thorkildsen her på Bislett, for jeg tror han er i god form. Dessuten har han kastet mye lengre enn meg. Han er fullt ut i stand til å kaste over 90 meter, og det har jeg aldri klart tidligere, sa Matthias De Zordo på onsdagens pressekonferanse.

- Derfor er det slik at dersom jeg skulle klare 86-87 eller 88 meter på Bislett, så vil ikke det skremme Andreas. Han vet jo at han er i stand til å kaste mye lenger, og han har gjort det tidligere.

Men tyskeren slo Thorkildsen i VM og fratok ham seieren i Diamond League mot slutten av fjorårssesongen.

- Timingen i kastingen min stemte plutselig ikke. Det var det som var problemet mitt i sesongavslutningen i fjor. Det er noe jeg har jobbet mye med i vinter, så nå ser alt ut til å stemme, både timingen og teknikken, sa Thorkildsen til NTB.

Han ligger på sjetteplass på verdensstatistikken hittil i år, og på den listen er han foran tyskeren. Det er forresten newzealenderen Stuart Farquhar som har kastet lengst denne sesongen. Han har 86,31 meter fra et stevne 29. april.

(NTB)