- Jeg håper det ikke er den samme dritten. Vi vet hvor hardt han har jobbet for å komme tilbake

Joshua Gatt holdt i tre minutter etter to års skademareritt.

MJØNDALEN (Dagbladet): I nesten to år har Moldes Joshua Gatt (23) ventet på øyeblikket da han kunne spille tippeligafotball igjen, siden korsbåndskaden han pådro seg mot Sarpsborg 08 29. juni 2013.

73 minutter ut i oppgjøret mot Mjøndalen i går kveld var stunden kommet:

Da kom han inn for Sander Svendsen (17), unggutten som hadde scoret og imponert nok en gang i Molde-trøya.

Vridning i kneet Men comebacket ble av det kortvarige slaget for Gatt:

Tre minutter etterpå hinket han av banen igjen etter en duell ved sidelinja og holdt seg til det samme kneet som har vært gjennom to større operasjoner de to siste åra.

Ut fra tv-bildene kan det se ut som om han fikk en vridning i kneet idet han går inn i en duell.

Dempet feiring Molde-kaptein Vegard Forren la ikke skjul på at Joshua Gatts korte innhopp la en en betydelig demper på feiringen etter at Molde igjen var å kjenne igjen som fotballag i 3-0-seieren i Buskerud.

- Jeg håper det ikke er den samme dritten. Vi vet hvor hardt han har jobbet for å komme tilbake, sier Forren til Dagbladet om amerikaneren som har trent seg opp igjen to ganger etter to kneoperasjoner.

- Vanskelig å sette ord på 693 dager - ett år 10 måneder og 24 dager - har amerikaneren vært ute. Da er det ikke rart at Molde-trener Tor Ole Skullerud fikk «vondt i magen» da han så Gatt tok seg til kneet bare tre minutter ut i det etterlengtede comebacket.

- Det er vanskelig å sette ord på følelsen vi sitter med nå. Jeg håper bare det går bra med Gatt, sier Tor Ole Skullerud til Dagbladet.

- Var han 100 prosent friskmeldt til å spille?

-  Ja, han var frisk og klar. Vi slenger ikke folk utpå om de ikke er klare.

I Molde-leiren håper de i det lengste at det bare dreier seg om en ubetydelig smell og ikke en ny alvorlig korsbånd- eller leddbåndskade.