- Jeg håper det ikke er sant

Riise tror ikke Wayne Rooney lar seg påvirke av hore-skandalen.

TRENGER TRØST: Wayne Rooney spilte en god landskamp for England mot Bulgaria på fredag, men det er neppe det han tenker på i dag.Foto: SCANPIX/AP/Kirsty Wigglesworth
TRENGER TRØST: Wayne Rooney spilte en god landskamp for England mot Bulgaria på fredag, men det er neppe det han tenker på i dag.Foto: SCANPIX/AP/Kirsty WigglesworthVis mer

||| (Dagbladet): Wayne Rooney fikk blåsøndagen rett i fleisen i dag, da Sunday Mirror og News of the World slo opp hvert sitt intervju med en prostituert 21-åring som hevder Manchester United-spissen har vært en trofast kunde hos henne.

Jennifer Thompson (21) hevder Rooney kjøpte sex av henne for 10.000 kroner (1000 pund) natta. Det skal ha skjedd sju ganger på fire måneder mens Rooneys kone Coleen var gravid med sønnen Kai.

I dag spekulerer andre engelske medier på om vissheten om at den pinlige saken var på vei til overflaten kan ha vært medvirkende til spissens sviktende form i sommer, blant annet i det skuffende verdensmesterskapet.

John Arne Riise har også opplevd at utenomsportslige hendelser har tatt fokus vekk fra fotballen - selv om han ikke har vært innblandet i noe liknende det Rooney nå får oppmerksomhet for.

Riise mener likevel fotballspillere er flinke til å blokkere denne type støy ute.

- Det plager deg ikke når du er profesjonell. For min del - nå har selvfølgelig ikke jeg vært oppe i den type ting som dette, da - så er det klart at det påvirker deg utenfor banen, du blir gående og tenke på det. Men på banen tenker du ikke på det, sier han til Dagbladet.

Riise var ukjent med skriveriene om Rooney i formiddag, og velger å ikke legge for mye i det engelske aviser velter seg i.

- Det er et stort press i England, det er noe helt eget. Dette er vel bare ryktegreier igjen. Jeg håper og tror at det bare er rykter hvertfall, og at det ikke er sant, for han har en flott familie, sier Riise.

Kjemper for hemmelighold
I England har flere fotballspillere fortvilt forsøkt å holde skandalestoff unna media, et fenomen som har fått mye oppmerksomhet etter utroskapsbomben som rammet John Terry og Wayne Bridge tidligere i år.

I forrige uke fikk to England-spillere medhold i retten, med hensyn til privatlivets fred, om at deres påståtte intime relasjoner skal forbli ukjent for det britiske folk.

Den siste Englands-spilleren er ifølge Daily Mail barnefar i et langvarig forhold, og fikk stoppet en kvinne fra å brette ut detaljer fra sin forbindelse til ham. Den første landslagsspilleren gikk til retten uka før, da han fikk vite at en søndagsavis planla en avsløring. Den kom aldri, på grunn av rettens beslutning.

Avgjørelsen i domstolene hindrer aviser fra å navngi spillerne, men det er ikke slått fast om Wayne Rooney var en av de to som gikk til retten.

Fire britiske utøvere skal forøvrig ha fått medhold i slike saker det siste året. Det er ikke kjent om England-spiller Peter Crouch prøvde på det samme før News of The World trykket påstander om ham og en spansk eskortepike for tre uker siden.

Blir med til Sveits
I formiddag ble det spekulert på om avisavsløringene rundt Rooney ville føre til at spissen ikke ble med det engelske landslaget til Sveits og EM-kvalikkampen på tirsdag.

BBC melder imidlertid at alt tyder på at Rooney blir med på turen.

På fredag spilte spissen en god landskamp, selv om han ikke scoret noen av de fire engelske målene mot Bulgaria.

Rooney måtte imidlertid tåle mye kritikk for spillet sitt under VM i Sør-Afrika, og mistet også hodet og slang med leppa mot misfornøyde supportere.

I 2004 innrømmet Rooney å ha hatt sex med prostituerte, men situasjonen hans er ganske annerledes denne gangen, ettersom han var en gift mann med et barn på vei da de påståtte møtene med Jennifer Thompson fant sted.

- Det virket ikke som han brydde seg om hva han gjorde mot kona. Jeg tror han innbiller seg at han er uovervinnelig og urørlig. Som kvinne ville jeg ikke likt om noen gjorde sånt mot meg - spesielt om jeg var gravid, sier Thompson til News of the World.

PROFF: John Arne Riise har opplevd at andre ting enn fotball har gitt oppmerksomhet, men mener fotballspillere er flinke til å stenge slike ting ute.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
PROFF: John Arne Riise har opplevd at andre ting enn fotball har gitt oppmerksomhet, men mener fotballspillere er flinke til å stenge slike ting ute. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer