- Jeg håper du får sove i natt. Ta på deg trøya til USA - du spilte for dem i kveld

Norsk OL-dommer skjelles ut etter semifinalethriller.

KONTROVERSIELLE AVGJØRELSER: Den norske dommeren Christina Pedersen dømte indirekte frispark til USA innenfor 16-meteren til Canada, da hun mente den kanadiske keeperen hadde holdt ballen i mer enn seks sekunder. Det påfølgende frisparket resulterte i et meget tvilsomt straffespark. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES
KONTROVERSIELLE AVGJØRELSER: Den norske dommeren Christina Pedersen dømte indirekte frispark til USA innenfor 16-meteren til Canada, da hun mente den kanadiske keeperen hadde holdt ballen i mer enn seks sekunder. Det påfølgende frisparket resulterte i et meget tvilsomt straffespark. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

Semifinale: Canada - USA 3-3, 3-4 etter ekstraomganger.

(Dagbladet): Canada klandrer den norske dommeren Christina Pedersen etter at finaledrømmen brast tre minutter på overtid av ekstraomgangene i gårsdagens semifinale mot USA.

Tre ganger ledet Canada i ordinær tid, men hver gang slo USA tilbake. Den siste gangen under kontroversielle omstendigheter:

Etter cirka 78 minutter sto den kanadiske keeperen Erin McLeod med ballen i hendene og vurderte muligheten for en kort igangsetting. Men amerikanerne, som lå under 2-3, jaget utlikning og sto høyt i banen. Dermed valgte McLeod å sparke langt ut. Dommer Pedersen mente imidlertid hun nølte for lenge, og at hun hadde holdt ballen i mer enn seks sekunder.

- Hun begynte å flire Pedersen dømte indirekte frispark til USA innenfor 16-meteren, som endte med at ballen ble sparket opp i hånda på en spiller fra Canada. Pedersen pekte på straffemerket til store protester.

USAs storscorer Abby Wambach tok uansett godt vare på sjansen - og dermed sto det 3-3.

Ingen greide å avgjøre til ordinær tid, og ekstraomgangene så lenge ut til å ende uten mål. Men etter 123 minutter avgjorde Alex Morgan for USA med et perfekt hodestøt - og Canada var utslått.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer