TRENER:  Alexander Stöckl. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
TRENER: Alexander Stöckl. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

- Jeg håper ikke det blir en helvetesdag for gutta

«Første skoledag» for hopperne.

Skihopperne skal gjennom fysiske og tekniske tester mandag. Dagen etter blir neste sesong hopplandslag offentliggjort.

- Det blir ingen store overraskelser, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

Hopperne dro søndag til Trondheim.

- Jeg venter med det endelige uttaket til i morgen (mandag). Jeg vil snakke med utøverne først, sier østerrikeren.

Sist sesong var veteranen Anders Bardal trøsten i en heller middelmådig sesong sett med norske hoppøyne. Heldigvis har Steinkjer-hopperen sagt ja til å være med i VM-sesongen.

Ingen helvetesdag Dårlig nytt kom det derimot fra Hønefoss i helgen. Anders Jacobsen sliter med smerter i kneet etter nok et inngrep. Ringkollen-hopperen vurderer karriereslutt.

- Jacobsen har fortsatt smerter i kneet, ellers er alle hopperne godt i gang med fysisk trening. Så får vi se hvilke utslag vi får på de tekniske og fysiske testene, sier Stöckl.

- Er det en helvetesdag som venter hopperne?

- Jeg håper ikke det blir en helvetesdag for gutta. Disse testene er egentlig ikke så krevende. Det er spensttest og tekniske imitasjoner på en kraftplattform. Det skal ikke være et helvete, men er resultatene dårlige, er det kanskje ikke så bra. Gutta er forberedt på det som venter. Det høres ut på telefonen som de har jobbet knallhardt, sier Stöckl.

Medarbeidersamtaler De neste dagene venter individuelle samtaler med de fremste skihopperne.

- Først blir det et fellesmøte med planene for sommeren og den kommende sesongen. Deretter blir det individuelle møter på mellom halvannen og to timer per hopper, sier landslagstreneren, som var ønsket av hjemlandet Østerrike i vår.

Da valgte Stöckl å si nei. Han vil fullføre kontrakten med Norge, som går ut etter 2014/15-sesongen.

- Jeg skal snakke med hopperne om det sportslige, fysikk, psyke og personlig utvikling, sier Stöckl.

Ikke over skiene Tidligere er det kjent at treningsopplegget blir noe endret. Det blir mindre fysisk, mer teknisk trening.

- De fleste perset på fysiske tester sist vinter, men vi klarte ikke å overføre det til det tekniske. Vi må ha høyere kvalitet på det tekniske. Det er veldig individuelt. Alle har sine egne tekniske utfordringer, påpeker østerrikeren som har engelsk mor.

- En fellesnevner er det imidlertid, og det er rotasjon i satsen. Vi så flere ganger sist vinter at gutta ikke kommer over skiene. Det må vi jobbe med. Det blir også noen justeringer på utstyrssiden, sier Stöckl. (NTB)