Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg håper inderlig Norge slår Danmark

Veigar Pall Gunnarsson møtte begge i fjor høst.

FORTAPTE: Island står med null poeng på tre kamper i gruppe H, der Norge topper med ni poeng. Her er Gunnarsson i duell med Brede Hangeland i kampen på Island i september, der Norge snudde 0-1 til 2-1-seier. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
FORTAPTE: Island står med null poeng på tre kamper i gruppe H, der Norge topper med ni poeng. Her er Gunnarsson i duell med Brede Hangeland i kampen på Island i september, der Norge snudde 0-1 til 2-1-seier. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

TELENOR ARENA (Dagbladet): Mens Norge og Danmark ruster opp til «Slaget om Norden» neste lørdag, er det islandske landslaget akterutseilt med null poeng på tre kamper i samme gruppe.

Veigar Pall Gunnarsson er attpåtil utelatt fra troppen som møter Kypros på ferieøya en time før det braker løs på Ullevaal - og Stabæk-spissen er ikke i tvil om hvilken kamp han helst vil se:

- Jeg tror faktisk jeg må få sett Norge-Danmark. Jeg gleder meg veldig. Det blir en kul kamp, sier Gunnarsson til Dagbladet.

- Hva tenker du om styrkeforholdet mellom de to lagene?

- Jeg håper inderlig at Norge vinner og at de kommer seg videre. De har gjort det fantastisk bra, mens Danmark ikke er like gode som de har vært før. Norge er i bra flyt, de føler seg trygge, har mye selvtillit og spiller hjemme. Norge er et bedre fotballag enn Danmark, rett og slett.

Fjellape-tid
Dermed har han en annen oppfatning enn enkelte av lagkompisene på det islandske landslaget, som i fjor høst levnet Norge små sjanser til å komme foran Danmark i gruppa.
 
- Jeg ser Danmark som et klart sterkere lag enn Norge, sa midtstopper Sölvi Ottesen etter 1-2-tapet mot Drillos menn i september.

Rurik Gislason fulgte opp med å si at Danmark holdt et høyere teknisk nivå:

- De har fantastiske fotballspillere, som spiller på store lag i Europa. Alt kan skje i en sånn kamp, men det ser ikke ut til at vi har en sjanse, mente han.

VIL HA NORGE VIDERE: - Hvorfor jeg håper Norge vinner? Jeg bor her, Norge er mitt hjem, sier han. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VIL HA NORGE VIDERE: - Hvorfor jeg håper Norge vinner? Jeg bor her, Norge er mitt hjem, sier han. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Den neste uka kommer ordet «fjeldape» trolig til å bli brukt flittig i danske avisspalter. Danskene har lenge ment at Norges måte å spille fotball er primitiv og lite attraktiv sammenlignet med den danske - selv om det er noen år siden de selv levde opp til merkelappen «Nordens Brasil».

Gunnarsson synes ikke lenger de har grunn til å slå seg på brystet.

- Det høres ut som de skal videre fra gruppa bare fordi de spiller litt finere fotball. Men jeg skjønner hvorfor Norge spiller som de gjør. Jeg vet selv at det ikke er lett å bryte opp forsvaret deres, og så har dere hurtige folk på topp som kan gjøre ting på egenhånd, som Huseklepp, Moa og Carew, sier han.

Tipper 2-0
Stabæk-spissen spilte 75 minutter i 1-2-tapet mot Norge og satt på benken hele kampen da det ble 0-1-tap for Danmark etter en scoring i det 90. minutt. 

På Ullevaal neste lørdag vil Norge være seks poeng foran Danmark med seier. Gunnarsson tror det er slik det vil gå.

- Jeg tror Norge vinner 2-0, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling