- BLIR IKKE STØRRE: Alex Ferguson sier du knapt får større anledninger i europeisk fotball enn morgendagens returmøte mellom hans Manchester United og Real Madrid på Old Trafford. Lagene spilte 1-1 i Madrid for tre uker siden. Foto: PETER POWELL, EPA / NTB SCANPIX
- BLIR IKKE STØRRE: Alex Ferguson sier du knapt får større anledninger i europeisk fotball enn morgendagens returmøte mellom hans Manchester United og Real Madrid på Old Trafford. Lagene spilte 1-1 i Madrid for tre uker siden. Foto: PETER POWELL, EPA / NTB SCANPIXVis mer

- Jeg håper jeg er manager her i morgen

Ferguson vil ikke svare på erstatter-spørsmål.


(Dagbladet): Alex Ferguson møtte i dag et fullsatt presserom dagen før returkampen mot Real Madrid i Champions League.

- Oppkjøringen har vært massiv. Det ser dere på antallet fotografer på treningsbanen i dag. Det er en indikasjon på hvor viktig kampen er for begge lag. Det er sånne anledninger du ønsker deg, og det er det vakre med Champions League, du får en årlig mulighet til å spille mot ett av de store europeiske lagene. I morgen blir en av de største, sier Ferguson.

Blant de mange kampene i kampen er selvsagt managerduellen mellom skotten og hans gamle venn og rival Jose Mourinho igjen sentral.

En italiensk journalist spurte Ferguson om han ser Mourinho som den beste arvtakeren når han en gang gir seg i United.

- Det spørsmålet får jeg hele tida. Det er et spørsmål jeg ikke kan svare på, for jeg er fortsatt manager her. Jeg håper jeg er manager her i morgen, sier United-sjefen med et lurt smil.

- Det er umulig å svare på hvem som vil erstatte meg, for det er ikke noe tidsperspektiv på det, sier han.

Jones fortsatt ute Når det gjelder laguttaket, forteller Ferguson at Phil Jones ikke vil være aktuell i morgen. Han var defensiv midtbanemann med spesielt ansvar for å markere Cristiano Ronaldo i bortemøtet på Santiago Bernabeu for tre uker siden.

Men i mellomtida ble han skadd i kampen mot Reading, og er fortsatt ikke frisk.

I GODT HUMØR: Alex Ferguson under dagens pressekonferanse på Old Trafford. Foto: ANDREW YATES, AFP / NTB SCANPIX
I GODT HUMØR: Alex Ferguson under dagens pressekonferanse på Old Trafford. Foto: ANDREW YATES, AFP / NTB SCANPIX Vis mer

- Han blir ikke klar til i morgen, sier Ferguson.

- Utrolig kamp 71-åringen mener fotballelskere verden over kan benke seg foran tv-en med forhåpninger om en stor forestilling mellom to gode lag på Old Trafford i morgen.

- Jeg tror begge lag er i form. Real har gjort to fantastiske kamper mot Barcelona og funnet formen i rett tidspunkt for en kamp av denne sorten. Vår form har vært stabil en god stund, og det trenger vi i morgen. Jeg tror ikke du får et bedre utgangspunkt enn dette for en stor, europeisk fotballkveld. Det ligger an til å bli en utrolig kamp - og jeg tror ikke vi kommer til å bli skuffet, sier han.

Ferguson ble også minnet om da Real Madrid - anført av en fantastisk Ronaldo (den brasilianske) - sendte United ut av Champions League i april for snart ti år siden. Ronaldo fikk stående applaus av hjemmepublikum på Old Trafford etter et strålende hattrick.

Ferguson sammenlikner i dag de to Ronaldoene med glimt i øyet:

- Den eldre, den feitere, var på toppen av karrieren den gangen. (Cristiano) Ronaldo er en fantastisk atlet, han går aldri glipp av en kamp.