- Jeg håper og tror ingen i klubben er involvert

Ull/Kisa-sjef Arne Erlandsen om kampfiksing-skandalen.

UTSATT KAMP: Ullensaker/Kisa og trener Arne Erlandsen gjennomførte en trening etter at kampen mot HamKam ble utsatt som følge av mistanke om kampfiksing.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
UTSATT KAMP: Ullensaker/Kisa og trener Arne Erlandsen gjennomførte en trening etter at kampen mot HamKam ble utsatt som følge av mistanke om kampfiksing. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Kampen mellom Ull/Kisa og HamKam er utsatt etter mistanke om kampfiksing. Dette ble kjent i dag morges etter at Norges Fotballforbund tok kontakt med begge klubbene.

Kampen skulle startet klokka 18 søndag kveld.

Ull/Kisa-trener Arne Erlandsen og laget hans gjennomførte derfor en treningsøkt søndag ettermiddag.

- Jeg håper ingen i klubben er involvert i dette, og jeg tror heller ikke at noen er involvert, sier Erlandsen etter treninga.

- Utrolig kjipt
Både treneren og spillere møtte pressen etter treninga på Romerike i ettermiddag.

- Utrolig kjipt at det ikke ble kamp i dag. Vi hadde utrolig lyst til å spille, sier Kristian Flittie Onstad til Dagbladet.

- Hva synes du om at det går rykter om at enkeltspillere skal ha hatt planer om å påvirke resultatet?

- Rykter går det over alt hele tiden. Det kan vi ikke forholde oss til. Men jeg synes det er drastisk å avlyse en kamp, sier Onstad.

- Men vi har fått beskjed om at alle spørsmål om dette skal gå gjennom ledelsen, så jeg kan ikke si noe mer om dette, sier forvarsspilleren som har spilt i Stabæk, Lyn, Brann og Esbjerg.

Erlandsen vil unngå at rykter sprer seg.

- Det er synd på den som blir utsatt for rykteflom hvis det ikke stemmer. Ikke minst er det skadelig for vedkommende og umulig å forsvare seg mot. Jeg har stor tro på at ingen av våre er involvert, sier Erlandsen.
- Sjokkert og overrasket
HamKam fikk beskjed om at de ikke trengte å reise til bortekampen på Romerike rett etter at de hadde satt seg på bussen.

- Vi fikk en telefon fra fotballforbundet rett før avreise fra Hamar. Vi fikk beskjed om at det ikke blir noen kamp på grunn av mistanke om kampfiksing, men jeg vet ikke mer enn det, sa HamKam-trener Vegard Skogheim til Dagbladet rett etter at nyheten var kjent.

- Det er sjokkerende og jeg er overrasket, sa Skogheim.

Åtte timer før
Ull/Kisa-ledelsen ble informert rundt klokka 10 søndag morgen. Kampen skulle startet klokka 18.

INFORMERTE: Leder i Ull/Kisa, Cato Strømberg, informerer ansatte og frivillige om den avlyste kampen på Uki Arena.
Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
INFORMERTE: Leder i Ull/Kisa, Cato Strømberg, informerer ansatte og frivillige om den avlyste kampen på Uki Arena. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix Vis mer

 - Jeg må forholde meg til det som er sendt ut av forbundet. Jeg er like sjokkert som alle andre. Jeg vet ikke hva vi snakker, og dette kom som lyn fra klar himmel, sier Ull/Kisa-leder Cato Strømberg til Dagbladet.

- Jeg fikk beskjed i dag tidlig. Rundt klokka 10, sier han.