Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg håper Per-Mathias avslutter TIL-karrieren med gull

Solskjær gratulerte etter semifinaletap.

- LYKKE TIL! Ole Gunnar Solskjær var i godt humør til tross for semifinaletapet mot Tromsø og ønsket kollega Per-Mathias Høgmo lykke til i cupfinalen. Foto: RUNE STOLTZ BERTINUSSEN / NTB SCANPIX
- LYKKE TIL! Ole Gunnar Solskjær var i godt humør til tross for semifinaletapet mot Tromsø og ønsket kollega Per-Mathias Høgmo lykke til i cupfinalen. Foto: RUNE STOLTZ BERTINUSSEN / NTB SCANPIX Vis mer

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø - Molde 2-1.

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær ønsket motstanderen lykke til rett etter dagens semifinale.

- Jeg ønsker Per-Mathias og Tromsø lykke til, jeg håper han avslutter karrieren i Tromsø med gull nå, sier Solskjær til NRK.

Per-Mathias Høgmo gir seg som kjent som trener i TIL etter sesongen.

Tidlig scoring Tromsø startet kampen friskt, og etter bare 45 sekunder skjøt Aleksandar Prijovic i stolpen via hanskene til Espen Bugge Pettersen.

Og bare tre snaue minutter seinere kom ledermålet. Zdenek Ondrasek og Thomas Kind Bendiksen fikk hvert sitt skudd blokkert før Ondrasek banket ballen i mål.

- De første fem minuttene var labre. Vi starta ikke kampen før de hadde hatt to kjempesjanser og scoret ett mål, sier Solskjær.

Molde hadde mye ball, men skapte lite. Deres største sjanse før pause var et skudd i nettveggen fra skrått hold fra Mattias Moström.

Kampen var jevn fram til veteraninnbytter Ole Martin Årst plutselig ble spilt fram med et langt spark fra ved siden av Tromsøs egen 16-meter. Årst hadde hele banehalvdelen for seg selv, og satte ballen mellom beina på Bugge Pettersen.

- Det er ikke akkurat et typisk Årst mål. Jeg scorer som regel rundt 5-meteren. Det føltes faktisk litt langt å springe, sier matchvinneren til Dagbladet.

Vanskelig sesong 38-åringen har slitt med skader og vært ute av form etter at han returnerte til hjembyen. Derfor var det ekstra godt å endelig score på hjemmebanen.

- Det har gått trått og det er sikkert mange som har vært kritisk. Men jeg har fått mye støtte og ønsket å gi noe tilbake, forteller Årst.

Daniel Chukwu Chima reduserte for Molde seks minutter før full tid da en ball trillet forbi flere spillere fra begge lag og landet rett i beina på nigerianeren som fikk god tid til å trille inn 2-1-målet.

Aldri tapt en cupfinale Men mer ble det ikke for Molde, og Tromsø, som aldri har tapt en cupfinale, er klar for Ullevaal. De to gangen klubben har spilt seg til Ullevaal, i 1986 og 1996, har de vunnet.

- Det at klubben har vunnet begge gangene den har vært i finalen gir oss et ekstra press. Vi skal ikke bli de første til å tape, lover Årst.

At TIL har spilt seg til sin første finale siden 1996 tror veteranen er viktig.

- 16 år er lang tid. Dette betyr mye for å skape engasjement, spesielt for barn og unge, som ikke husker finalen i 96, sier Årst.

Ruben malte seg i ansiktet En som var ung i 1996, men som husker finalen godt, er TILs landslagspiller Ruben Yttergård Jenssen.

- Jeg var åtte år da, men husker at jeg hadde malt meg rød og hvit i ansiktet, og at jeg hadde på meg alle TIL-effektene jeg hadde fått tak i, sier Yttergård Jenssen med et smil.

I morgen møtes Hødd og Brann i den andre semifinalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media