- Jeg håper vi kan slutte å kjøpe gråstein

Enorm glede hos Liverpool-kjendisene i Norge.

HÅPER PÅ EDELT METALL: Frode Øverli sier at Pondus er glad når Liverpool endelig selges. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
HÅPER PÅ EDELT METALL: Frode Øverli sier at Pondus er glad når Liverpool endelig selges. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.Vis mer

|||(Dagbladet): Vegard Heggem fikk 57 kamper på høyrebacken for Liverpool mellom 1998 og 2003.

Da ble han samtidig en innbitt Liverpool-supporter. I dag er 35-åringen lettet, de uskjelte amerikanerne skvises ut av klubben.

Og erstattes av nye amerikanere i form av New England Sports Ventures (NESV), eierne av blant annet Boston Red Sox.

- Dette er en lettelse. En lettelse over at det ser ut til å bli slutt på eierskapet til Tom Hicks og George Gillett. Selv om det er forbehold, både godkjenning fra Premier Leuage og litt jus som må avklares, sier Heggem.

Glad Pondus Frode Øverli er mannen bak Pondus, tegneseriefiguren som er Liverpool-fan. Akkurat som tegneren.

- I dag er det en glad Pondus, dette er glimrende. Jeg fikk med meg at de idiotene prøvde å stikke kjepper i hjulet Heldigvis ser det ut til å bli en løsning, sier Øverli til Dagbladet.

Han har tidligere illustrert tunge tider i Liverpool, blant annet via Greame Souness som ond trollmann.

- Ja, jeg har jo lagd Liverpool-striper i medgang og motgang, men mest motgang. Forhåpentligvis kan jeg lage en Liverpool-stripe med smil om munnen. Jeg har en jobbedag i dag, sier Øverli.

IKKE GRÅSTEIN: De nye eierne skal forsterke spillerstallen, og selvsagt beholde kaptein og ledestjerne Steven Gerrard. Foto: AFP/ANDREW YATES
IKKE GRÅSTEIN: De nye eierne skal forsterke spillerstallen, og selvsagt beholde kaptein og ledestjerne Steven Gerrard. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer

- Hvilke forventninger har du nå?

- Jeg håper vi kan slutte å kjøpe gråstein, og bevege oss over til edlere metaller. Og det er like viktig å beholde de vi har, Steven Gerrard og Fernando Torres.

TV2-kommentator og Liverpool-supporter Øyvind Alsaker bekymrer seg over at Hicks og Gillett ser ut til å nekte å fullføre salget.

Farvel til gjelda - En må jo bare være glad, for at det ser ut til å være en løsning på eiersituasjonen. All gjeld skal slettes, ny stadion skal bygges, spillere skal kjøpes. Det er musikk i ørene, sier mannen som kommenterer nettopp Premier League.

- Så får en jo bare håpe at Liverpool har vært så tålmodige, grundige og kresne som de bør være. Det har nok vært fristende å ta snarveier.

Laksefiskeeksperten Heggem twitret i dag om det samme, og han synes det er spesielt at det blir nye amerikanske eiere på Anfield.

- Det er litt rart, supporterne har ropt «Yanks Out» lenge, og så kommer det nye amerikanere. Jeg tror ikke Hicks og Gillett er representative for amerikansk eierskap innenfor idretten. Vi får hvert fall ikke håpe det, sier Heggem.

Alsaker tror The Kop er skeptiske, i utgangspunktet.

EKS-PROFF OG FAN: Vegard Heggem ønsker velger å tro at amerikanere er forskjellige. Foto: Dan Chung/REUTERS
EKS-PROFF OG FAN: Vegard Heggem ønsker velger å tro at amerikanere er forskjellige. Foto: Dan Chung/REUTERS Vis mer

- Brent barn skyr ilden. Men hvis de eierne holder det de lover, så er det glemt i løpet av kort tid. Hvis du ser hvor langt nede denne klubben er per i dag, så er det vanskelig å skjønne at nasjonaliteten har mye å si, sier Alsaker.

Heggem krysser nå fingrene for at Liverpool får den nye, store stadionen som kan generere inntektene klubben trenger for å konkurrere med toppklubbene i England.

- Det viktigste nå er et signal om å bygge ny stadion. Det synes jeg vi trenger. Og så er det viktig å å avklare tidlig om de vil gjør endringer på nøkkelpersonell. Det går på alt fra administrerende direktør til manager.

Syltynt for Hodgson Alsaker mener manager Roy Hodgson ligger dårlig an, i det han omtaler som thrilleren på Anfield.

- Det er neste kapittel, det kan fort være slutt for Hodgson. Nå vil dette være avklart før Liverpool-derbyet, en vanskelig kamp. Han må vinne snart for å ha håp om å få fortsette. Sjansen for Hodgson er syltynn, sier Alsaker.

Men å sparke trenere er fortsatt ikke «The Liverpool Way».

- Det har vært spekulasjoner om Hodgson, og det trengs en tidlig avgjørelse om hvem som styrer. Hvis jeg skal tippe tror jeg Hodgson blir manager ut sesongen. Jeg tviler på at de gjør noen endringer nå, sier Heggem.

- Får eierskiftet sportslig effekt?

NYE YANKS: Slik så det ut på Anfield før Europa League-kampen mot Steua 16. september. Nå får fansen nye yankees å forholde seg til. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY
NYE YANKS: Slik så det ut på Anfield før Europa League-kampen mot Steua 16. september. Nå får fansen nye yankees å forholde seg til. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer

- Det kan det fort ha. Det er ingen tvil om at alt bråket rundt eiersituasjonen har kostet fokus. Dette kan gi et psykologisk løft til omgivelsene, sier Heggem.

Champions League neste år? Eks-backen mener Liverpool må ha som mål å havne i topp 4 neste mai, med Champions League som resultat. Også Alsaker har et lite håp om kraftig klatring fra 18. plass på tabellen.

- Denne sesongen blir nok et strev uansett. Men det er kort vei opp til 4. plassen. Man må bare handle, og gå for den. Så er alle muligheter åpne neste sesong, sier Alsaker.

FRYKTER FOR HODGSON: Øyvind Alsaker kommenterer av og til sitt favorittlag Liverpool. Han ser for seg et bytte av manager, dersom ikke resultatene kommer meget rastk. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
FRYKTER FOR HODGSON: Øyvind Alsaker kommenterer av og til sitt favorittlag Liverpool. Han ser for seg et bytte av manager, dersom ikke resultatene kommer meget rastk. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer