- OBRIGADO, JULIO! Brasil-keeper Julio Cesar hylles av lagkompisene etter å ha stoppet Chile i straffekonken. Foto: AFP PHOTO / MARTIN BERNETTI / NTB Scanpix
- OBRIGADO, JULIO! Brasil-keeper Julio Cesar hylles av lagkompisene etter å ha stoppet Chile i straffekonken. Foto: AFP PHOTO / MARTIN BERNETTI / NTB ScanpixVis mer

- Jeg håpet at det skulle ta slutt, slik at ikke familiene våre fikk hjertestans

Brasil-helten orket nesten ikke dramaet.

Brasil - Chile 1-1 (1-1) (3-2 på straffer):

BELO HORIZONTE (Dagbladet): Brasil tok seg til kvartfinalen i VM etter å ha slått Chile på straffekonkurranse i et skikkelig drama av en kamp i ettermiddag.

Den store helten ble Brasils veterankeeper Julio Cesar, som bare slapp inn to av Chiles fem straffer.

Keiseren av Brasil 34-åringen smilte fra øre til øre på pressekonferansen etter å ha blitt kåret til kampens beste spiller.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg tror det brasilianske folk trengte dette, og det gjorde alle vi andre også. Vi visste at det ville bli en tøff kamp, sier han.

- Jeg håpet at det skulle ta slutt, slik at ikke familiene våre fikk hjertestans, legger han til og smiler.

HELTEN: Julio Cesar reddet to av Chiles fem straffer. I tillegg gikk en i stanga. Foto: REUTERS / Francois Xavier Marit / NTB Scanpix
HELTEN: Julio Cesar reddet to av Chiles fem straffer. I tillegg gikk en i stanga. Foto: REUTERS / Francois Xavier Marit / NTB Scanpix Vis mer

Julio Cesar føler samtidig at han har tatt en slags revansj, etter at han ble den store syndebukken dra Brasil røk ut av VM for fire år siden.

- Jeg må beholde fokuset slik at drømmen kan gå i oppfyllelse. Jeg ble syndebukken i forrige VM, men nå, fire år seinere, har alt det gode arbeidet båret frukter.

- Mange stilte spørsmål ved om jeg skulle spille i VM, men dette viser at jeg har fått den treningen jeg trenger, sier han og takker støtteapparatet.

- 200 millioner Cesar avslutter pressekonferansen med å dedisere seieren til de aller fleste med gulgrønne sympatier:

- Jeg vil dedisere dette til far, mor, kona, barna, støtteapparatet og 200 millioner brasilianere, sier han.

Brasil-trener Luis Felipe Scolari visste at dagens kamp ville bli utfordrende:

MYE FØLELSER: Brasil-sjef Luiz Felipe Scolari jubler, mens superstjernen Neymar feller noen tårer etter straffekonken. Foto: REUTERS / Toru Hanai / NTB Scanpix
MYE FØLELSER: Brasil-sjef Luiz Felipe Scolari jubler, mens superstjernen Neymar feller noen tårer etter straffekonken. Foto: REUTERS / Toru Hanai / NTB Scanpix Vis mer

- Da vi så trekningen, så vi at vi kunne møte Chile, og allerede da visste vi at det ville bli tøft, sier han.

- Når du vinner på denne måten, med så mye følelser, så er det noe vi kan bruke til noe positivt. Vi skal ta ut det beste av kampen, og fokusere på det, fortsetter han.

65-åringen påpeker at årets VM er usedvanlig jevnt.

- VM har vist at lag er jevne. Noen vi ikke hadde regnet med, har gått videre, mens to verdensmestere er blitt utslått. Vi kunne også vært ute nå, om skuddet på tampen i dag hadde gått inn, sier han.

Kritiserte Chile Mot slutten av pressekonferansen kritiserte han Chile for å bevisst gå etter Neymar.

- De forsøkte å ta ham hardt hele veien. Han fikk seg en smell helt i starten, men kjærligheten hans til fotballen gjorde at han fortsatte. Han har en hevelse nå, men vi håper han blir klar til neste kamp.

DRAMA: Neymars reaksjon under straffekonken sier det aller meste om spenningen på Estadio Mineirao underveis. Foto: AP Photo / Frank Augstein / NTB Scanpix
DRAMA: Neymars reaksjon under straffekonken sier det aller meste om spenningen på Estadio Mineirao underveis. Foto: AP Photo / Frank Augstein / NTB Scanpix Vis mer

Brasil er forøvrig blitt eksperter på å vinne hvis det blir ekstraomganger. De gulgrønne har vært innblandet i ekstra tid i seks av dem, og de har vunnet fem.

Det eneste tapet kom mot Frankrike, i 1986, og også da gikk kampen helt til straffer.

Skuffet Chile-sjef Chiles trener Jorge Sampaoli var åpenbart svært skuffet etter å ha tapt med minst mulig margin.

- Vi er triste over resultatet. Vi holdt ut i 120 minutter, og selv om alle på stadion var i mot oss, så var vi så nær. Både jeg og gruppa føler vi burde tatt oss videre, sier Chile-treneren.

- Tror du Brasil kan vinne VM?

- Jeg vet ikke om Brasil kan vinne. De er veldig kompakte og har gode spillere. Det er grunn til å tro at de kan vinne. Det har mange sagt hele tiden, sier Sampaoli.

• Brasil er klare for VM-kvartfinale nummer sju på rad. Den spilles mot Colombia eller Uruguay 4. juli.