- Jeg har 15 mål på 20 VM-kamper: Det er ikke verst

Rekord-Kloses egne ord.

MÅLKONGEN: Miroslav Kloses turnferdigheter var ikke like stødig som i glansdagene, men målteften er den samme. Foto: Mike Blake / Reuters / NTB Scanpix
MÅLKONGEN: Miroslav Kloses turnferdigheter var ikke like stødig som i glansdagene, men målteften er den samme. Foto: Mike Blake / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tyskland-Ghana 2-2 (0-0)

(Dagbladet): Miroslav Klose har brukt 12 år og tre verdensmesterskap på å komme dit, men trengte bare to minutter på banen for å score sitt 15. mål i VM-historien da Tyskland møtte Ghana i kveld.

Et av sluttspillets mest imøtesette øyeblikk sørger for at han nå har like mange som Ronaldo. Ingen over, én ved siden.

- Jeg har 15 kasser på 20 VM-kamper. Det er ikke verst, det, sier Klose når han blir intervjuet av TV etterpå - uten altfor mange fakter.

Mislykket salto Utlikningen kom etter at han lurte seg inn på bakre stolpe, og derfra styrte stussen fra Benedikt Hoewedes over linja. Det feiret han som den Salto-Klose han presenterte seg som under VM i 2002. Men denne gangen klarte han ikke å stå.

- Nei, jeg landet ikke på beina, men det går greit, sier Klose.

Da han kom inn, ledet Ghana 2-1 i det som utviklet seg til å bli en av mesterskapets mest spennende og underholdende omganger.

- Jeg skulle vel ønsket at det var vi som ledet. Men Ghana var i drivet, og ga alt i alle dueller. Før det hadde vi alt under kontroll, forklarer Klose.

- Men det var en kamp hvor det ble løpt mye, så det var ikke enkelt.

Godtar benken Klose er Tysklands eneste reine spiss i Brasil, men har likevel måttet nøye seg med to innhopp så langt. Mer spilletid øker sjansen for at han får sitt 16. totalt - og dermed vil bli stående med rekorden helt alene.

- Jeg vil selvsagt spille, men jeg er også forberedt på å hjelpe laget fra benken, sier Klose.

Som etter tempofotballoppvisningen i Fortaleza kan kalle seg tidenes VM-målscorer.

Landslagssjef Joachim Löw sier at det som for fotballverdenen ble en ren oppvisning av en kamp mellom to herlige lag, var en stor kraftanstrengelse for de involverte:

- Det var et helt avsindig tempo i andre omgang. Kampen var helt åpen, og spillerne mine er helt tomme nå, sier han.

- Vi ville egentlig stenge igjen bakover, men lyktes ikke med det. Men for oss er ikke betingelsene veldig annerledes selv om vi ikke vant her, sier Löw, og tenker da på at Tyskland fortsatt topper gruppa.

Fornøyd Gyan Ghana står på sin side med ett poeng, og må da slå Portugal i gruppeavslutningen.

- Vi visste vi gikk ut for å møte et godt lag, men målet vårt var å slå dem. Vi spilte intelligent, ja, vi spilte vel en perfekt kamp, så det var synd de utliknet. Men jeg vil gratulere medspillerne mine, sier Ghana-kaptein Asamoah Gyan i TV-intervjuet.

• Da sluttsignalet lød, lå Thomas Müller blødende igjen i Ghanas målfelt. Kuttet i underkant av øyet skal ikke være så dypt at det må sys, ifølge Joachim Löw.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer