- Jeg har aldri brukt kokain

Richard Gasquet testet positivt.

FANT LITEN KOKAINDOSE I PRØVEN: Franske Richard Gasquet sier han aldri har vært i nærheten av kokain. Foto: EPA/ROBERTO TEDESCHI
FANT LITEN KOKAINDOSE I PRØVEN: Franske Richard Gasquet sier han aldri har vært i nærheten av kokain. Foto: EPA/ROBERTO TEDESCHIVis mer

|||

Den franske tennisspilleren Richard Gasquet hevder han aldri har brukt kokain.

Gasquet, rangert som verdens 21. beste tennisspiller, er suspendert etter å ha avlagt en prøve med spor etter det narkotiske stoffet. Franskmannen samler nå inn beviser for å bli frikjent, til tross for at både A- og B-prøven var positiv.

- Jeg har aldri i mitt liv tatt kokain. Ingen tar kokain på Touren. Vi er så redd for alt. Når jeg skal ta en aspirin, ringer jeg legen min ti ganger for å være sikker på at jeg kan ta den, sier Gasquet til avisen LEquipe.

22-åringen testet positivt på kokain i Miami i mars. Kvelden før hadde Gasquet vært på en nattklubb.

- En av dem som var til stede den kvelden, har fortalt meg at det var noen som drev med kokain ved bordet vårt. Med tanke på hvor lite som ble funnet i urinen min, kan alt ha skjedd, sier tennisspilleren, som risikerer en utestengelse på to år.

Ifølge spilleren selv, skal sporene i dopingprøven samsvare med inntak av ti ganger mindre stoff enn én «stripe» med kokain.

(NTB-AP)