- Jeg har aldri brukt ulovlige midler

Kostadinos Kenteris er utskrevet fra sykehuset i Aten.

- Jeg har aldri brukt ulovlige midler, sa Kenteris, som likevel risikerer to års utestengelse etter at han ikke dukket opp på en dopingkontroll i deltakerlandsbyen i Aten sammen med Ekaterini Thanou for fem dager siden.

De to var innblandet i en mystisk motorsykkelulykke noen timer etter at de skulle ha møtt dopingjegerne. Deretter har de ligget på sykehus siden torsdag kveld.

To ganger har Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) villet ha dem på høring med disiplinærkomiteen sin, men ingen av utøverne har dukket opp. Mandag sendte de treneren og advokaten sin, og da ble det bestemt at de skal møte for komiteen onsdag.

Urettferdig

- Det som skjer nå er veldig urettferdig. Alle dem som korsfester meg nå på TV og i aviser, er de samme som gjerne ville bli fotografert sammen med meg etter triumfene mine. Men etter korsfestelse kommer oppstandelse, sa Kenteris til pressefolkene som flokket seg rundt bilen han ble kjørt bort i utenfor sykehuset.

Styreformannen i arrangementskomiteen for OL i Aten, Marton Simtsek, sa at de to sprinterne skulle forklart seg med en gang det ble kjent at de ikke hadde avlagt dopingtesten de var innkalt til.

- Dersom de hadde gjort det, ville vi ha unngått denne saken som har overskygget alt annet de første dagene her i Aten, sa han.

De to utøverne har vært tause om det som er skjedd. I en uttalelse til den greske sportsavisen Goal mandag, sa han at han var uskyldig, men utover det er det ikke kommet uttalelser fra utøverne selv, før Kenteris forlot sykehuset tirsdag.

Ville ikke teste

IOK nektet å teste de to sprinterne på sykehuset i Aten. Det bekrefter Arne Ljungqvist, formannen for IOKs medisinske komité.

- De to spurte om å bli testet på sykehuset, men det ville vi ikke gå med på. Jeg vet ikke hva strategien deres gikk ut på ved å avlegge testen på sykehuset, men det ville gitt noen mening å teste dem der, når man vet hvor store muligheter det er til å manipulere en test på et sykehus. På den måten er det fullt mulig å unngå en positiv prøve, sa Ljungqvist til den svenske avisen Expressen.

Ljungqvist sa også til Expressen tirsdag at det skader alle at prosessen rundt de greske sprinterne drar ut i tid. Nå er det viktig at vi kommer til bunns i dette, men det ser ikke ut som om grekerne er like interessert i det som alle vi andre, sa Arne Ljungqvist.

(.NTB)

UTE AV SYKEHUSET: Nå venter en IOC-høring på de to dopingmistenkte grekerne.