Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har aldri brydd meg om det Northug har sagt

Hellner vil ikke snakke om hevn.

INGEN HEVN: Svenske Marcus Hellner (nummer 2) vant, mens Petter Northug kom inn til 11. plass. Men svensken ville ikke snakke om noen «revansj» mot trønderen.
Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
INGEN HEVN: Svenske Marcus Hellner (nummer 2) vant, mens Petter Northug kom inn til 11. plass. Men svensken ville ikke snakke om noen «revansj» mot trønderen. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Marcus Hellner følte ikke noe spesielt behov for å snakke om Petter Northug etter å ha vunnet 30 km skiathlom i går.

- Jeg er glad for gullet mitt. Det spiller ingen rolle hvem jeg slo, sier han til Aftonbladet

Svenske medier ville naturligvis vite om det ikke var spesielt å slå Northug, som de synes prater mye.

— Jaja, det gjør han. Men jeg har aldri brydd meg om hva han har sagt, sier Hellner.

Sinte svenskerMen de svenske avisene, og kanskje spesielt leserne deres, har latt seg hisse opp av Petter Northugs påståtte «hets» mot Marcus Hellner.

Da han slo Hellner i spurten på jaktstarten i Tour de Ski - med såpass margin at han kunne skli rolig over målstreken - sa Petter som sant var:

- Jeg tok det helt rolig på slutten, så dere ikke det?

En uttalelse som fikk svenskene til å frese av sinne.

Under VM i Liberec i fjor proklamerte Northug at han aldri kommer til å tape en spurtduell mot Hellner. De ordene har han fortsatt i behold, ettersom han ble slått før spurten i går.

- Nei, jeg bryr meg ikke om det. Han får si hva han vil. Jeg konkurrerer på mine premisser og er ikke for alt det mediespillet. Jeg trener for meg selv. Det er mer show for ham, og han liker kanskje den biten, men jeg har ikke noe behov for å holde på sånn, sa Hellner da.

- Sleit med å henge medI går serverte i stedet Hellner et forrykende show i løypa. Svenskene vant en taktisk lagseier mot de ensomme stjernene Dario Cologna, Lukas Bauer og Petter Northug.

Johan Olsson «gikk i brudd» etter skibyttet, og fikk gå alene helt til de siste kilometerne. Akkurat i det gruppa med favorittene var i ferd med å kjøre ham inn, brakk Petter Northugs stav da Hellner kjørte over den.

Hellner forklarer til Expressen at han ble klemt inne mellom Tobias Angerer og Petter Northug, og at det trolig var da staven brakk.

- Det er jo trist at det skjer, men jeg kan jo ikke hoppe ned i grøfta når han kommer, sier Hellner.

Han mener det var et rent uhell, og føler ikke behov for å unnskylde seg overfor Northug. Han tror heller ikke stavbruddet ble avgjørende.

- Det koster litt krefter å styre med en stav, men han så veldig sliten ut og selv da han fikk en stav hadde han problemer med å tette igjen luka. Jeg merket i siste bakken at han hadde vanskelig for å henge med, så det var nok ikke bare derfor, sier Hellner til Expressen.tv.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!