ISKALD: Leah Williamson var sikker fra straffemerket. Foto: REUTERS/Cathal McNaughton/NTB Scanpix
ISKALD: Leah Williamson var sikker fra straffemerket. Foto: REUTERS/Cathal McNaughton/NTB ScanpixVis mer

- Jeg har aldri følt meg mer rolig

19-åringen som tok det omdiskuterte straffesparket i går.

(Dagbladet): Normalt er det vanskelig nok å holde nervene i sjakk i sekundene før du skal ta et avgjørende straffespark. Men forestill deg at du har hatt fem dager til å tenke på hvor du skal skyte ballen.

Nettopp slik hadde 19 år gamle Leah Williamson det.

Det var hun som tok straffesparket som fikk stor internasjonal oppmerksomhet i går. Den historiske «kampen» mellom England og Norge i Belfast varte bare i 18 sekunder.

Williamson la ballen på krittmerket før hun plasserte den sikkert i venstre hjørne. Dommeren blåste av like etterpå, og England ble gruppevinner.

Var rolig Selv påstår Williamson at hun ikke tenkte så mye over presset.

- Jeg har kjent på hver eneste følelse de siste 24 timene, sier Williamson ifølge Express.

- Men det handlet ikke om med, det handlet om laget. Jeg vet at alle sier det, men det var virkelig slik, og jeg har aldri følt meg mer rolig enn da dommeren blåste i fløyta, sier hun.

For Norges del hadde ikke scoringen så mye å si. De gikk likevel videre som beste gruppetoer.

- Det er en situasjon som det er umulig å forberede seg på, og det er noe ingen av dem kommer til å oppleve igjen, sier landslagstrener Nils Lexerød til Dagbladet om gårsdagens surrealistiske kamp. 

Bakgrunn:

I lørdagens EM-kvalifiseringskamp fikk England straffe på overtid, på stillinga 2-1 til Norge.

Dommeren annullerte Englands straffescoring fordi en av de engelske spillerne beveget seg inn i 16-meteren før straffen var tatt. Istedet for å gi England en ny sjanse til å ta straffen, som er regelen, ga dommeren et frispark til Norge.

Dermed ble straffesparket og de 18 sekundene som var igjen av tilleggstiden spilt på nytt i går, fem dager etter den opprinnelige kampen.