TOM: Phil Neville etter United-nedturen denne sesongen. Foto:  REUTERS/Nigel Roddis
TOM: Phil Neville etter United-nedturen denne sesongen. Foto: REUTERS/Nigel RoddisVis mer

- Jeg har aldri følt meg så tom

Neville på Old Trafford.

Manchester United-trener Phil Neville sier at å vandre rundt på Old Trafford etter tirsdagens seier over Hull var hans tommeste øyeblikk på en fotballbane.

Tiden etter at David Moyes fikk sparken som manager har vært ekstra tung for den tidligere United- og Everton-spilleren.

Neville ble med Moyes fra Goodison Park og inn i Uniteds trenerteam før sesongen. Nå går han en uviss framtid i møte ettersom storklubben etter alt å dømme henter inn Louis van Gaal som skottens permanente erstatter.

Å applaudere fansen etter 3-1-seieren over Hull ble slett ikke som Neville hadde tenkt seg.

- Jeg må si at jeg aldri har følt meg så tom på en fotballbane som da jeg gikk rundt på banen etter den siste hjemmekampen for sesongen, sa han under et BBC-arrangement torsdag.

- Da jeg tok jobben i United, forventet jeg å vandre rundt etter siste hjemmekamp enten jaktende på en ligatittel eller for å feire en ligatittel. Det er det denne klubben krever. Vi er nødt til å sørge for at det skjer neste sesong, la Neville til.

Vondt Før siste serierunde ligger United på sjuendeplass tre poeng bak Tottenham. For første gang siden 1991 ender laget utenfor topp fire i den engelske toppdivisjonen.

- Det har vært en skikkelig vanskelig sesong, sa Neville, som la til at det var vondt å se læremesteren Moyes bli sparket.

- Han har hatt så mye tro på meg de siste ni årene. Han har gitt meg en plattform som spiller og trener. Å se ham miste jobben sin var en av de tøffeste dagene jeg har opplevd i fotballen.

- (Alex) Ferguson og Moyes har vært grunnsteinene i mitt profesjonelle liv. Det var virkelig skuffende, og det tok litt tid før det sank inn.

Neville hadde aldri tidligere vært i en klubb der manageren ble sparket.

- Som spiller har jeg aldri opplevd noe lignende, kanskje bortsett fra Kevin Keegan med England (2000).

(NTB)