- Jeg har aldri forsøkt å lokke Petter til noe som helst

Lars Gilleberg føler ikke han har tapt drakampen om Northug.

 PAKKER OM: Petter Northug går nye veier. Men Lars Gilleberg (t.h.), vil gjerne ha en rolle i Petters nye hverdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
PAKKER OM: Petter Northug går nye veier. Men Lars Gilleberg (t.h.), vil gjerne ha en rolle i Petters nye hverdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Petter Northug tar en pause fra landslaget.

Lars Gilleberg har fungert som manager for skikongen, og ville gjerne at Northug skulle forsette på landslaget. Stikk i strid med løsningen Northug valgte.

Men Gilleberg bærer ikke nag for at Northug ikke valgte hans pakkeløsning.

- Jeg har aldri forsøkt å lokke Petter til noe som helst. Vi har sett på alternativene som har vært sammen, og så har han fått lov til å ta valget helt fritt, sier Gilleberg til Dagbladet.

Drakamp Det har lenge vært spekulert i at det har vært en drakamp om Petter Northug. På den ene siden skal papa John Northug og Nye Høyder ha stått, på den andre siden skal Gilleberg og landslaget ha vært.

- Jeg føler meg ikke trosset. Petter kommer fortsatt til å bo i kjelleren min når han er i Oslo. Ingen har gått bak ryggen min, bedyrer Gilleberg.

Og han har fortsatt en god tone med John Northug, selv om det hender at de to ikke er enige.

- Forholdet mellom oss er helt ok. Jeg har snakket mye med John, vi har ikke noe usnakket, sier Gilleberg. 

For de to har hele tiden hatt samme agenda:

- Det har vært vise ting vi har vært uenige om. Men begge to ønsker Petter sitt beste, sier Gilleberg, tenker seg om, og legger til:

- Det har ikke vært noen konflikter den ene eller andre veien.

Vil jobbe videre Gilleberg vil nå bare se framover. Og i framtiden vil han gjerne jobbe sammen med skikongen. Men managerollen mister han i den nye storsatsingen. Det bekreftet Northug på dagens pressekonferanse.

-Jeg må ha et management som styrer hele laget, sa Northug.

-Betyr det at Gillebergs rolle blir annerledes?

- Ja, sa Northug.

Det bekrefter også Gilleberg til Dagbladet.

- AVtalen jeg hadde med Petter varte bare i ett år. Men jeg kjenner de som jobber i Nye Høyder. Hvis det er en rolle der som passer meg, kan det hende jeg fortsetter samarbeidet, sier eks-manageren.

Men nå er han bare interessert i en ferie, etter en lang og tungt sesong.