- Jeg har aldri hørt om en svensk gamblingmafia

Helsingborg-spiller Gashi sjokkert over mistankene om kampfiksing i Norge.

SPILLER I SVERIGE: Ardian Gashi i Helsingborg er sjokkert over mistankene om kampfiksing i Norge. Sverige-proffen sier til Dagbladet at han aldri har hørt om en såkalt svensk gamblingmafia. Foto: AP Photo/Scanpix Sweden/Bjoern Lindgren
SPILLER I SVERIGE: Ardian Gashi i Helsingborg er sjokkert over mistankene om kampfiksing i Norge. Sverige-proffen sier til Dagbladet at han aldri har hørt om en såkalt svensk gamblingmafia. Foto: AP Photo/Scanpix Sweden/Bjoern LindgrenVis mer

(Dagbladet): I dag blir det gjort avhør i kampfiksing-skandalen som preger norsk fotball.

Dagbladet skrev i går at en av hovedteoriene er at et kriminelt miljø i Stockholm, som har bakgrunn fra Øst-Europa, kan være oppdragsgiver i saken.

Tema i garderoben
Ardian Gashi spiller i svenske Helsingborg og sier til Dagbladet at han ikke kjenner til, eller har hørt om den såkalte gamblingmafiaen.

- Nei, jeg har aldri hørt om noe sånt. Jeg kjenner heller ikke til noen som er blitt kontaktet av slike bakmenn. Jeg har fått med meg saken som er i Norge, og vi har selvsagt snakket om det i garderoben på trening, sier Gashi til Dagbladet.

- Hva tenker du om mistankene i norsk fotball?

- Det er skremmende, og jeg håper selvsagt det ikke er noe i det som står i avisene. For fotballen er det uheldig, men jeg tror dette er noe som forekommer lenger ned i divisjonene. Der er det mer å tjene - og mindre og tape, sier Gashi.

- Altså, jeg tror at poengene i kampene betyr mest for spillere på toppnivå. Det gjør det hvertfall for meg, sier Gashi, som har spilt i Helsingborg siden 2009.

Fotballpresident Yngve Hallén sier han frykter tungt kriminelle bakmenn.

- Det er ofte store, internasjonale, kriminelle nettverk som ligger bak disse sakene. Vi har mange spillobjekt nedover i ligaene, og at resultatmanipulering i Norge ikke skulle komme er nesten naivt å tro, sier Yngve Hallén

Spilte på kamper
Tidligere Southampton-spiller Claus Lundekvam fortalte i går at han i sin aktive karriere var med på å satse penger på eget lag - og at han tror dette skjer i både Premier League og Tippeligaen.

- I Southampton spilte vi flere ganger på at et lag for eksempel skulle få det første innkastet. Vi var ofte flere spillere som la penger i en pott, og så ga vi pengene til en materialforvalter som satt veddemålet for oss. Vi gjorde en avtale med motlagets spillere om at den som fikk avsparket slo den tilbake til en stopper som spilte ballen frem i en kanal og så sparket en forsvarer ballen ut til innkast. En ganske vanlig start på en fotballkamp, med andre ord, sa Lundekvam til Dagbladet.

Gashi sier han ikke er kjent med om lignende forekommer i Sverige.

- Frykter du kampfiksing i Sverige?

- Nei, jeg tenker ikke noe på det. Jeg tror og håper alle er ærlige, sier Gashi til Dagbladet.