- Jeg har aldri kysset Liverpool-emblemet

Torres mener romantikken har forsvunnet fra fotballen.

USENTIMENTAL: Fernando Torres ser først og fremst på fotballen som en jobb, hvor det viktigste er å realisere de målene man setter seg. Romantikken har forsvunnet, mener han.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Carl de Souza
USENTIMENTAL: Fernando Torres ser først og fremst på fotballen som en jobb, hvor det viktigste er å realisere de målene man setter seg. Romantikken har forsvunnet, mener han.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Carl de SouzaVis mer

Engelsk liga direkte i fotballstudio fra kl. 13.45.

(Dagbladet): Fornuften viker ofte for følelsene i livet til fotballsupporter, og man lever i håpet om at også spillerne har det samme lidenskapelige forholdet til favorittklubben.

Fernando Torres var allerede en publikumsfavoritt da han ankom Anfield sommeren 2007 etter at kapteinsbindet hans løsnet i en seriekamp for Atlético Madrid og avdekket påskriften «You'll never walk alone» på innsiden.

Men selv om spanjolen hadde sterke sympatier for de røde før han skrev under for Merseyside-klubben, opererer han med et tydelig skille mellom supporteren Fernando Torres og karrieremannen Fernando Torres.

«The Kop» trykket ham til sitt bryst. Likevel mener han at romantikken har forvunnet fra fotballen, og etter rekordovergangen til Chelsea avslører han et nokså usentimentalt syn på sin tid i Liverpool.
 
- Jeg kysset aldri Liverpool-emblemet. Jeg registrerer at enkelte gjør det en uke etter at de har kommet til en ny klubb, men romantikken har forsvunnet fra fotballen. Det er annerledes nå. Folk kommer og går. Når man kommer til en ny klubb, ønsker man å gjøre sitt beste for sin egen del og for klubben. Det er det som betyr noe. Enkelte liker å kysse emblemet på drakten. Jeg for min del, vil score mål, gjøre jobben min og oppnå de målesetningene laget har satt seg, sier Torres, ifølge The Guardian.

- Ingen forræder På gårsdagens pressekonferanse, røpet Torres at han gikk rett til klubbledelsen og uttrykte ønske om å bli solgt da han hørte om Chelseas interesse, og begrunnet det med at han ikke hadde tid til å vente på at Liverpool igjen skal bli en toppklubb. I Guardian-intervjuet utdyper han hva han mener.

- Den nye eieren, John Henry, har de riktige ambisjonene som skal til for å komme tilbake dit de var, men de trenger tid. Tid de trenger mens jeg er i mine beste år av karrieren. Jeg forklarte dem om min situasjon og følelser, og var ærlig ansikt til ansikt. Når man har mulighet til å spille for et lag med muligheten til å vinne Champions League og Premier League, og man samtidig er i sin beste alder som fotballspiller, kan man ikke si nei, sier Torres, og legger til:

- Å kalle meg en forræder, gir ikke mening. Jeg hadde tre veldig gode sesonger, og etterlot dem med masse penger. Jeg scoret mange mål og leverte mange gode prestasjoner. Jeg hjalp dessuten til i salgsprosessen. Men jeg var nødt til å tenke på min egen karriere, og dette er et steg framover.

26-åringen forteller videre at ønsket om å forlate Anfield har vokst seg større og større de siste par årene, og han tildeler de tidligere eierne Tom Hicks og George Gillett mye av skylda for at det endte som det endte.

Mascherano-slakt - Det handlet ikke bare om hva som skjedde i fjor sommer, men om hva som har foregått de siste to årene. Særlig med de gamle eierne. Jeg er sikker på at spillere som Jamie Carragher forstår avgjørelsen min. Da jeg var i Liverpool, var det en stor skuffelse for meg da (Xabi) Alonso og (Javier) Mascherano ble solgt. Men jeg forsto at de ønsket å komme seg videre til andre store klubber, og at det var nødvendig for karrierene deres, sier han.

Og apropos Mascherano: Den argentinske landslagskapteinen, som gikk til Barcelona i fjor sommer, gir Liverpool all skyld for at tre verdensklassespillere har forlatt klubben det siste halvannet året.

- Det er trist å se at media og klubben forsøker å overbevise folk om at det bare er spillernes skyld når realiteten er at Liverpool ikke viste interesse for å beholde oss i klubben, er Mascheranos nådeløse dom over sin tidligere arbeidsgiver, ifølge ESPN.

- Har lurt seg selv Torres mener på sin side at Liverpool tok seg vann over hodet, og hadde vært bedre tjent med å vise mer edruelighet.

Han ble selv forført av de mange fagre løftene etter fjorårets fiaskosesong, som kostet Rafael Benitez managerjobben.

- I fjor sommer da vi både byttet manager, og salgsprosessen var i full gang, gledet jeg meg veldig til den nye sesongen, og fikk høre store vyer og visjoner. Men det er best å være ærlig mot seg selv om hva man kan oppnå. Folk snakket om at Liverpool skulle vinne Premier League, eller i det minste ende på Champions League, men kanskje er det best å gå sakte fram. Steg for steg. Jeg kunne se alt fra begynnelsen at det ikke kom til å bli slik, da vi lå på nedrykksplass én måned ut i sesongen. Jeg ville gjerne hjelpe laget ut av den situasjonen og tilbake til topp fire. De er nærmere nå, og er på rett vei, understreker Torres.

Tenker likt som Abramovitsj Den spanske stjernespissen har vært med på det meste på landslagsnivå, men har fortsatt til gode å løfte pokaler i klubbkarrieren. Etter å ha møtt Chelsea-eier Roman Abramovitsj, har han nå tro på at han skal realisere drømmene sine hos sin nye arbeidsgiver.

Klubbeier og stjernespiss er iallfall på samme bølgelengde.

- Han la ned stor innsats for å kjøpe meg. Prisnivået på fotballspillere er på vei nedover. Likevel betalte han en stor sum for meg, fordi han har tro på ferdighetene mine. Jeg kjenner til framtidsplanene hans: Bygge et fantastisk lag, som kan kjempe med Manchester United, Manchester City, Arsenal, Liverpool og Tottenham om å være det beste laget i England, og også Europa. Det ønsker jeg også. Jeg har vunnet titler med Spania, men når jeg er 40 eller 45, vil jeg gjerne se tilbake på karrieren min og se bilder av meg selv som mester med klubblaget mitt, sier Torres.

Forbløffet Henry Ikke alle er like fornøyd med at Abramovitsj igjen har funnet fram sjekkheftet etter noen rolige overgangsvinduer sett med Chelsea-øyne.

Liverpool-eier John William Henry er mildt sagt forbløffet over timingen på kjøpene av Torres og brasilianske David Luiz på samme dag som London-klubben presenterte tap på 660 millioner kroner i fjor.

- Jeg ble overrasket da jeg mandag morgen mottok et tilbud i den størrelsesordenen på samme tid som Chelsea presenterte store tapstall. Det store spørsmålet er hvor effektivt det nye regelverket for finansielt fair play kommer til å bli. Kanskje har enkelte klubber gitt sin støtte til regelverket i et forsøk på å begrense andres pengebruk, samtidig som de bedriver aktiviteter for å unnvike reglene de støter utad. Vi kan bare håpe at Uefa har evnen og viljen som skal til for å håndheve det de har foreslått, sier Henry i et større intervju med The Guardian.

HIT, MEN IKKE LENGRE: Fernando Torres har lite til overs for spillere som kysser klubbemblemet på drakta de spiller med uten å legge særlig med følelser i det. Selv nøyde han seg med forsiktig kosebiting. Foto: SCANPIX
HIT, MEN IKKE LENGRE: Fernando Torres har lite til overs for spillere som kysser klubbemblemet på drakta de spiller med uten å legge særlig med følelser i det. Selv nøyde han seg med forsiktig kosebiting. Foto: SCANPIX Vis mer