«Jeg har aldri likt RBK eller Molde»

SOGNDAL (Dagbladet): Sogndal og Håvard Flo er jokeren i gullkampen. I dag venter RBK og neste helg Molde. - Vi banker begge, og da blir det vel Rosenborg igjen, sier Flo til Dagbladet.

Slik har Sogndals Håvard Flo tenkt å bidra til å avgjøre årets gullkamp i Tippeligaen og sikre sitt eget lag fornyet kontrakt i Tippeligaen.

For Sogndal er den store jokeren i kampen om seriegullet. De møter Molde i siste serierunde, og i kveld tar de nedrykkstruede sogningene imot Rosenborg i tidenes første flomlyskamp på Fosshaugane.

Det skjer i lys fra de gamle mastene på Lerkendal som Sogndal kjøpte i sommer.

- Vi kan avgjøre seriemesterskapet, men det viktigste er selvsagt at vi fornyer kontrakten i Tippeligaen, sier Flo.

Enorm interesse

Egentlig gir han blaffen i om gullet havner i Trondheim eller Molde.

- Jeg har aldri likt Rosenborg eller Molde, sier Flo.

Det er enorm interesse for kveldens kamp på Fosshaugane. Håvard Flo er derfor optimistisk til tross for at det er seriemesteren fra de ti siste sesongene som kommer på besøk.

- Selvsagt kan vi banke RBK. Vi har gjort det før, sier hjemmelagets toppscorer.

- Har du ikke flere alternativ, ler Sogndal-kaptein Dag Christian Sørum (31) når vi spør om hvem han har som gullfavoritt av Rosenborg og Molde.

Trønderkaptein

Sørum er trønder god som noen, født og oppvokst på Byåsen, som er klubben i hans hjerte.

- Jeg har aldri hatt noe spesielt forhold til Rosenborg. Verken den ene eller den andre veien. Det beste jeg kan sin om klubben er at den ligger i rett by, sier Sørum - før han fortsetter:

- Og ærlig talt, selv om jeg erter på meg både Fredrik Winsnes og en del andre gamle kompiser fra Trondheim, så er det revnende likegyldig for meg om Rosenborg eller Molde tar gull.

Sogndal-kapteinen er mest opptatt av at han og laget sjøl skal gjøre en jobb.

- Denne kampen er så viktig for oss at vi ikke kan bruke tid og energi på andre problemstillinger enn hvordan vi kan slå Rosenborg, sier Sørum.

Sogndal-trener og Semb-assistent Harald Aabrekk er sikker på at Rosenborg drar det lengste strået i gullkampen - nok en gang.

- Rett og slett fordi de er best. Men de må nok avgjøre gullkampen på hjemmebane om ei uke, sier Aabrekk.

GULLJOKERE: Sogndal-spiss Håvard Flo (t.v.) og kaptein Dag Christian Sørum bryr seg ikke om hvor gullet havner. - Det er revnende likegyldig for meg om Rosenborg eller Molde tar gull, sier trønderen Sørum. Her er duoen under flomlys-trening på Fosshaugane torsdag kveld.