Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har aldri opplevd det før

Grindheim om pipingen fra egne supportere. Vil vekk fra Heerenveen og Nederland.

MISFORNØYD: Christian Grindheim ønsker seg bort fra Heerenveen, og tar et oppgjør med det han opplever som en ukultur blant klubbens supportere.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ints Kalnins
MISFORNØYD: Christian Grindheim ønsker seg bort fra Heerenveen, og tar et oppgjør med det han opplever som en ukultur blant klubbens supportere.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ints Kalnins Vis mer

(Dagbladet): Norges kamp mot Portugal om 14 dager handler om mer enn bare EM-sluttspill for Christian Grindheim (27).

At han vil bort fra Heerenveen i Nederland, er en følelse som har forsterket seg. Nå handler det om å overbevise andre klubber om at han kan være en tilvekst. I Lisboa vil det garantert figurere agenter på tribunen.

- Jeg har ett år igjen av kontrakten, men vil vekk fra nederlandsk fotball. Helst til en liga med sonespill. Det passer meg best, sier Grindheim til Dagbladets papiravis i dag.

- Norge?

- Nei, da kommer jeg aldri ut igjen. England, Tyskland, Spania og Italia er mest interessant. I Skandinavia er Danmark det eneste aktuelle landet.

Katastrofe Heerenveen kom på 12. plass i Æresdivisjonen denne sesongen. Serien var ferdig sist helg. Drillos midtbanemann stempler det som skjedde etter jul som «en katastrofe».

- Målet var at klubben skulle kvalifisere seg til spill i Europa. Slik gikk det ikke. Vi har et ungt lag som svinger i prestasjonene. Selv fyller jeg 28 år i juli, men er likevel tredje eldst.

Grindheim har akkurat gått en runde på golfbanen når han snakker med Dagbladet. Han kommer inn på det han aldri før har opplevd som fotballspiller.

- I to kamper denne sesongen har våre egne supportere pepet mot oss, mens vi ledet. Første gang var hjemme mot Vitesse. Vi lå foran med 2-0, og ble mindre offensive. Fansen mente at vi trillet ballen for mye, forteller nordmannen.

- Andre gang var mot Excelsior, også det hjemme. Vi ledet 2-0, men tapte 2-3. Til slutt jublet supporterne våre for scoringene til Excelsior. Jeg har aldri opplevd det før.

- Merkelig Grindheim har opplevd mye på fotballbanen. Dette tar kaka.

- Merkelig og spesielt. Jeg kan ikke se for meg at Klanen ville gjort det samme med Vålerenga på Ullevaal. Men folk i Nederland krever angrepsfotball. De vil heller at laget spiller 4-4 enn vinner 1-0.

Han understreker likevel:

- Jeg er glad for at jeg fikk sjansen i Nederland, og har utviklet meg som spiller. Nivået er høyere enn i Tippeligaen.

Ble pappa Selv om sesongen er over, har Heerenveen trent for fullt denne uka. I ettermiddag spiller laget vennskapskamp mot Harkemase Boys. Grindheim skal også trene med Haugesund før Portugal-kampen.

Sportslig befinner han seg i en brytningstid. Privat er alt i skjønneste orden.

- Jeg er samboer med Trine, ungdomskjæresten min fra Haugesund. I desember ble vi foreldre til Herman. Da Tarik (Elyounoussi) spilte i Heerenveen, var han mye alene - selv om han ofte fikk besøk. Det er godt å ha Trine og Herman rundt seg.

Så får vi se hva framtida bringer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media