MISFORNØYD: Christian Grindheim ønsker seg bort fra Heerenveen, og tar et oppgjør med det han opplever som en ukultur blant klubbens supportere.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ints Kalnins
MISFORNØYD: Christian Grindheim ønsker seg bort fra Heerenveen, og tar et oppgjør med det han opplever som en ukultur blant klubbens supportere.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ints KalninsVis mer

- Jeg har aldri opplevd det før

Grindheim om pipingen fra egne supportere. Vil vekk fra Heerenveen og Nederland.

(Dagbladet): Norges kamp mot Portugal om 14 dager handler om mer enn bare EM-sluttspill for Christian Grindheim (27).

At han vil bort fra Heerenveen i Nederland, er en følelse som har forsterket seg. Nå handler det om å overbevise andre klubber om at han kan være en tilvekst. I Lisboa vil det garantert figurere agenter på tribunen.

- Jeg har ett år igjen av kontrakten, men vil vekk fra nederlandsk fotball. Helst til en liga med sonespill. Det passer meg best, sier Grindheim til Dagbladets papiravis i dag.

- Norge?

- Nei, da kommer jeg aldri ut igjen. England, Tyskland, Spania og Italia er mest interessant. I Skandinavia er Danmark det eneste aktuelle landet.

Katastrofe Heerenveen kom på 12. plass i Æresdivisjonen denne sesongen. Serien var ferdig sist helg. Drillos midtbanemann stempler det som skjedde etter jul som «en katastrofe».

- Målet var at klubben skulle kvalifisere seg til spill i Europa. Slik gikk det ikke. Vi har et ungt lag som svinger i prestasjonene. Selv fyller jeg 28 år i juli, men er likevel tredje eldst.

Grindheim har akkurat gått en runde på golfbanen når han snakker med Dagbladet. Han kommer inn på det han aldri før har opplevd som fotballspiller.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- I to kamper denne sesongen har våre egne supportere pepet mot oss, mens vi ledet. Første gang var hjemme mot Vitesse. Vi lå foran med 2-0, og ble mindre offensive. Fansen mente at vi trillet ballen for mye, forteller nordmannen.

- Andre gang var mot Excelsior, også det hjemme. Vi ledet 2-0, men tapte 2-3. Til slutt jublet supporterne våre for scoringene til Excelsior. Jeg har aldri opplevd det før.

- Merkelig Grindheim har opplevd mye på fotballbanen. Dette tar kaka.

- Merkelig og spesielt. Jeg kan ikke se for meg at Klanen ville gjort det samme med Vålerenga på Ullevaal. Men folk i Nederland krever angrepsfotball. De vil heller at laget spiller 4-4 enn vinner 1-0.

Han understreker likevel:

- Jeg er glad for at jeg fikk sjansen i Nederland, og har utviklet meg som spiller. Nivået er høyere enn i Tippeligaen.

Ble pappa Selv om sesongen er over, har Heerenveen trent for fullt denne uka. I ettermiddag spiller laget vennskapskamp mot Harkemase Boys. Grindheim skal også trene med Haugesund før Portugal-kampen.

Sportslig befinner han seg i en brytningstid. Privat er alt i skjønneste orden.

- Jeg er samboer med Trine, ungdomskjæresten min fra Haugesund. I desember ble vi foreldre til Herman. Da Tarik (Elyounoussi) spilte i Heerenveen, var han mye alene - selv om han ofte fikk besøk. Det er godt å ha Trine og Herman rundt seg.

Så får vi se hva framtida bringer.