Norges OL-håp og supertalent, Amund Vold, fikk påvist blodkreft

- Jeg har aldri opplevd noe så kjipt. Han er min bror, min bestevenn

Brødrene Amund Vold (21) og Eivind Vold (25) var i ferd med å bli norske gullhåp i OL i Tokyo. Forrige uke fikk megatalentet Amund blodkreft. Amund er et enda større talent enn gullgrossisten Eirik Verås Larsen.

RØRENDE ØYEBLIKK: Amund og Eivind Vold vant tidligere i sommer dobbeltseier i verdenscupen da de passerte mål hånd i hånd - Norges første triumf siden Eirik Verås Larsen i 2009. Nå har Amund fått blodkreft. Foto: Florian Schwarzbach Blackburn-Photographie
RØRENDE ØYEBLIKK: Amund og Eivind Vold vant tidligere i sommer dobbeltseier i verdenscupen da de passerte mål hånd i hånd - Norges første triumf siden Eirik Verås Larsen i 2009. Nå har Amund fått blodkreft. Foto: Florian Schwarzbach Blackburn-Photographie Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den norske padleren og OL-håpet Amund Vold (21) er blitt alvorlig syk med kreftsykdommen akutt lymfoblastisk leukemi.

Kajakkmiljøet er i sjokk.

Spesielt tungt er det for storebror Eivind Vold, som bor sammen med Amund og har trent med ham hver dag, med neste ukes VM og neste års OL i Tokyo som det store målet.

Der hadde de skumle hensikter.

- Jeg har aldri opplevd noe så kjipt før. Han er broren min, min bestevenn, vi trener sammen, bor sammen, vi gjør alt sammen. Det gjør det ikke noe lettere at det er OL neste år, sier storebror Eivind Vold til Dagbladet.

Sammen skulle Amund og storebror Eivind Vold (25) kjempe om gull i VM neste uke og kjempe om de edleste medaljene i OL i Tokyo neste år.

- Det er så kjipt

Nå faller alle drømmene i grus.

- Amund har tatt medalje på alt han har stilt opp på internasjonalt i år. Det gjør det ekstra ille. De drømmene vi hadde sammen inn mot OL og i OL… Det er verst for hans egen del, men det går veldig innpå meg også. Det er så kjipt.

21-åringen er et unikt talent og har betydelig bedre resultater enn legenden Eirik Verås Larsen hadde på samme alder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer