- Jeg har aldri opplevd to straffemisser før

Men Even Pellerud er trygg på framtida med sølvjentene.

STOCKHOLM (Dagbladet): Even Pellerud var rolig og fattet på benken gjennom hele kampen mot Tyskland i dag.

Da han møtte pressen etter kampen var hovedbeskjeden at han var stolt av det laget hadde utrettet.

- Jeg er veldig stolt over laget mitt. Vi var litt bekymret for å møte Tyskland men jentene tok ut alt og spilte sin beste kamp i mesterskapet, sier han til Dagbladet.

- Aldri opplev to bom før Etter 1-0-tapet mot Tyskland, ble det sølv for Pellerud, som allerede har seks mesterskapsmedaljer med damelandslaget. Men det var ikke fordi Norge ikke hadde muligheter. At Norge feilet fra krittmerket to ganger var noe nytt for Pellerud.

- Jeg har aldri opplevd to straffemisser før, sier sjefen om straffebommene fra Solveig Gulbrandsen og Trine Rønning.

- Straffespark er en tilfeldig ting. Det er vanskelig for straffetaker. Det er en helt unik situasjon og keeperen har alle fordeler. Jeg hadde en dårlig følelse før straffene. Det gjaldt begge gangene, men det kan jeg ikke utdype, forteller Even Pellerud.

Mange reagerte på at Pellerud byttet ut to av Norges mest rutinerte spillere, Solveig Gulbrandsen og kaptein Ingvild Stensland.

- Vi måtte score mål, så vi måtte få på matchvinnere, derfor måtte Solveig og Ingvild av. De var slitne, forklarer landslagssjefen om beslutningene sine.

På bankett Tyskland scoret kampens eneste mål allerede fire minutter etter pause. Men landslagssjefen føler ikke Norge kollapset av den grunn.

 ALDRI:  Landslagstrener Even Pellerud sier han aldri har opplevd to straffebom tidligere. Norge tapte EM-finalen 1-0 mot Tyskland. Foto: Erik Mårtensson / NTB scanpix
ALDRI: Landslagstrener Even Pellerud sier han aldri har opplevd to straffebom tidligere. Norge tapte EM-finalen 1-0 mot Tyskland. Foto: Erik Mårtensson / NTB scanpix Vis mer

- Det var veldig moro der ute i dag. Det var en kanongod kamp og vi skapte målsjanser fort. Jeg hadde en god følelse da vi gikk i annen omgang, men det var tungt å få den kontringen og målet imot. Jentene var veldig flinke selv om de fikk et mål i mot. Det var ingen kollaps, sier han.

Even Pellerud tok damelandslaget til sølv, bare sju måneder etter at han var tilbake i sjefsrollen. Han er trygg på framtida med sølvjentene.

- Jeg er fantastisk fornøyd med turneringen. Og jeg er veldig stolt av laget. Vi har alle gjort en utrolig innsats, og jeg har blitt veldig trygg på fremtiden, oppsumerer Pellerud.

Nå venter det bankett for sjefen og de nybake sølvvinnere.

- Jeg er dårlig på alt som heter festligheter, men jeg skal i alle fall være med, flirer han.