Ole Gunnar Solskjær om skadekrisa

- Jeg har aldri sett liknende

Ole Gunnar Solskjær roste spillerne sine etter ett poeng og skadebonanza mot Liverpool på Old Trafford.

SKADESMELL: Ole Gunnar Solskjær måtte se fire spillere pådra seg skader mot Liverpool. Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB Scanpix
SKADESMELL: Ole Gunnar Solskjær måtte se fire spillere pådra seg skader mot Liverpool. Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER (Dagbladet): En smått fortvilet Ole Gunnar Solskjær måtte se tre nøkkelspillere gå av banen i løpet av første omgang, men likevel klarte Manchester United å ta ett poeng mot serieleder Liverpool på Old Trafford.

- Alt som kunne gå galt i første omgang, gikk galt. Vi hadde fire skader - vi måtte beholde Marcus Rashford på banen - så det så ut som det skulle bli en tøff ettermiddag, sa Solskjær til BBC rett etter kampen.

Etter en sterk andre omgang, i en kamp det de bare slapp til ett skudd på mål gjennom 90 minutter, var det en tilfreds nordmann som møtte opp på pressekonferanse etter å ha holdt Liverpool til 0-0.

På spørsmål om Solskjær synes det var en «drittkamp», noe Jürgen Klopp så ut til å si til Solskjær da de takket for kampen, var nordmannen uenig.

- Han kan ha sin egen mening. Jeg synes vi hadde en god kamp, vi var fantastiske defensivt. Klopp er ikke fornøyd når de bare ikke har et skudd på mål. Eller de hadde kanskje ett, men det var et langskudd. Jeg er fornøyd med prestasjonen, sier Solskjær.

Om skadene, sier Solskjær:

- Jeg har aldri sett liknende med tre bytter i første omgang, sier Solskjær, og legger til at han ikke kjenner til omfanget av noen av skadene.

Lærte mye

Det ene poenget gjør at Solskjær har tatt 26 poeng på sine første ti seriekamper som United-manager.

Tidligere Chelsea-trener Guus Hiddink hadde den tidligere rekorden med 25 poeng.

26 poeng er også like mange som det José Mourinho tok i løpet av sine 17 kamper ved roret denne sesongen.

- Jeg lærte mye om spillerne mine. Jeg lærte mye om Scott McTominay, som jeg har ventet på å prøve i en mer offensiv rolle. Han var en Darren Fletcher i dag. Han har ikke spilt siden 5. januar, er det vel, sier Solskjær, og legger til:

- Andreas Pereira gjorde en fantastisk kamp. Jeg lærte mye om karakteren til laget, sier Solskjær, samtidig som han påpeker at han har aldri sett sitt United rote bort så mange enkle baller som de gjorde i første omgang.

Skadekrisa

Allerede i åpningsminuttene kunne man se tydelig at Marcus Rashford hadde problemer, men det første offeret ble Ander Herrera, som måtte ut etter 21 minutter spilt.

- Jeg tror ikke han ble utpekt som et mål, men det var en del forseelser. Normalt ville du tatt han av etter fem min. Ankelen hans svulmet opp, men han ville prøve å løpe det av seg. Da de andre skadene kom, kunne vi ikke risikere å ta han av, forteller Solskjær.

Når det så ut som at Jesse Lingard skulle komme inn for Rashford like etter, var det i stedet Juan Mata som tuslet av banen.

Å bytte inn Lingard, medførte også en risiko. Engelskmannen har slitt med en skade siden 2-0-tapet mot PSG, og rett før pause måtte også han gå av banen.

- Kanskje, men avgjørelsen var at han skulle spille i 60-70 minutter, sier Solskjær på spørsmål om det var feil å slippe til Lingard.

Solskjær sier at han blir «litt overrasket» om Rashford, som måtte spille hele kampen, spiller mot Crystal Palace i neste ligakamp.

Firmino ut med ankelskade

Som ikke det skadene til United-spillerne var nok, måtte også Liverpool-spiss Roberto Firmino sette seg på benken etter et overtråkk i første omgang.

Jürgen Klopp la heller ikke skjul på at det var en merkelig kamp som utspilte seg på Old Trafford i etter middag.

- Det var det verste tidspunktet å møte United. Vi begynte bra med høyt press og tempo, men så startet skadekrisa. Det kostet oss rytmen. Det var en fullstendig rar kamp. Rar fart. Den første omgangen var OK, men andre omgang var ikke like bra, sier Klopp på sin pressekonferanse.

- Vi forventer av oss selv å spille bedre fotball. VI kunne ha vunnet kampen om vi fortsatte spille slik vi startet, sier tyskeren, og legger til at han ikke kjenner til omfanget til Firminos skade, annet enn at det er en ankelskade.

Brasilianeren forlot stadion med krykker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer