- Jeg har aldri spurtet mot Hellner...

...Bare tatt i litt, sier offensiv Northug.

ALDRI VÆRT I SPUTRT: Petter Northug har ifølge seg selv aldri spurtet mot Marcus Hellner - «bare tatt i litt». Her er de to rivalene etter en rulleskiøkt i ørkenen utenfor Las Vegas i sommer.Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
ALDRI VÆRT I SPUTRT: Petter Northug har ifølge seg selv aldri spurtet mot Marcus Hellner - «bare tatt i litt». Her er de to rivalene etter en rulleskiøkt i ørkenen utenfor Las Vegas i sommer.Foto: Tormod Brenna / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Norsk herrelangrenn har så langt denne vinteren vært et sorgens kapittel med Petter Northug satt tilbake av sykdom, men foran helgens verdenscupkonkurranser i franske La Clusaz er det igjen grobunn for optimisme.

Lørdag står 30 kilometer fellesstart i fri teknikk på programmet - en distanse, en stilart og en konkurranseform som passer langrennsfenomenet fra Mosvik som hånd i hanske.

Etter en brukbar 15 kilometer i Davos forrige helg, som endte med en 13.-plass, følte Northug at han kunne være med å kjempe i toppen denne helgen. Den siste uka har ikke fått ham til å endre synspunkt, og igjen framstår han med den tilbakelente selvsikkerheten, som har gjort ham til langrennsnasjonen Norges store yndling.

- Jeg skal kjempe i toppen i morgen. Kroppen kjennes mye bedre. Jeg har hatt godt av høydeoppholdet i Davos, sier Northug, ifølge TV 2 Sporten.

24-åringen mener at det å feile i morgen ikke er noe tema.

- Det er ikke noe scenario, for jeg skal kjempe i toppen, understreker han.

Jakter godfølelsen Fellesstarter er stort sett ensbetydende med at det blir avgjort på oppløpet. Det betyr at det fort kan bli et oppgjør mot erkerival Marcus Hellner. Northug har tidligere avgitt løfte om aldri å tape mot svensken i et spurtoppgjør. Etter Northugs begrepsapparat, har de heller aldri møttes i en slik duell.

- Nå har jeg aldri spurtet mot Marcus. Jeg har bare tatt i, sier Northug med glimt i øyet da han ble forespeilet kamp mot Hellner i morgen, ifølge NRK.

- Han (Hellner) har iallfall ikke blitt noe kjappere i år. Det har vel heller gått andre veien, legger han til når han først er i gang.

Northug viste seg også fra en mer seriøs side under pressetreffet med norske journalister på løperhotellet fredag, og håper at helgens øvelser - fellesstart lørdag og stafett søndag - skal gi ham en god følelse å ta med inn i juleferien.

- Jeg har trent bra i fire uker, og jeg tror at trykket i kroppen skal være bedre enn sist helg. Jeg er blitt mer akklimatisert for hver dag, og kroppen skal være bedre rustet til å takle høy fart. Det blir viktig å prestere i helgen. Det kan gi en god følelse som kan være fin å ha med seg inn mot Tour de Ski, mener Northug, ifølge NTB. Etter helgen reiser Northug hjem til Norge for å trene og feire jul. I romjula handler det om å samle overskudd til Tour de Ski. Det er ikke bestemt om Northug går et romjulsrenn på hjemmebane

«KÆM E KONGEN?!»: Etter stafettseieren i Gällivare i 2008 utbrøt Petter Northug et av sine mange etterhvert så berømte sitater; «Kæm e kongen?!». Men etter langrennskongens begrepsapparat ble ikke Marcus Hellner slått i en spurt.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Anders Wiklund
«KÆM E KONGEN?!»: Etter stafettseieren i Gällivare i 2008 utbrøt Petter Northug et av sine mange etterhvert så berømte sitater; «Kæm e kongen?!». Men etter langrennskongens begrepsapparat ble ikke Marcus Hellner slått i en spurt.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Anders Wiklund Vis mer