«Jeg har aldri stjålet ski»

Svenskenes norske langrennssjef Magnar Dalen avviser alle beskyldninger om at han er innblandet i tyveriet av flere skipar fra ekteparet Magdalena og Henrik Forsberg.

- Jeg er ikke innblandet i dette, og har har aldri stjålet ski. Min jobb for det svenske skiforbundet går ut på å være trener og ordne hoteller, reiser og grøt til løperne. Skiene er ansvarsområdet for servicegruppa, sier Dalen til Dagbladet.

- Vi var skeptiske

Men i gårsdagens utgave av Glåmdalen blir Dalen like fullt knyttet til saken som har ulmet i det svenske skimiljøet det siste året. Beskyldningene kommer fra Henrik Forsberg, som nå har lagt opp.

- Etter et renn i Kuopio i fjor, enten i Kuopio eller Lahti, leverte Fischer et skifutteral med seks- sju nye skipar i den svenske smøreboden. Disse skulle bringes tilbake til Sverige, sier Forsberg til Dagbladet.

Men da flyet landet på Arlanda i Stockholm, var det bare ett par igjen i posen.

- Jeg skulle ha to av parene, Magdalena (skiskytter og Henriks kone, red.anm.) ett par og en tredje utøver resten. Jeg anklager ikke Magnar Dalen, men om jeg skulle gjette, så vet vi jo hvem som har vært innblandet i sånt før, sier Forsberg om den tidligere sjefssmøreren for de norske løperne.

Både i 1995 i 1998 ble Dalen knyttet til mistenkelige forsvinningsnummre av store mengder verdifull smurning.

Merket seg numre

- På grunn av dette var både jeg og Magdalena skeptiske til å sende skiene våre slik. Nå nekter alle for å ha åpnet futteralet, men både jeg og Magdalena hadde merket oss numrene på skiene. Etter mye om og men kom skiparet til Magdalena til rette igjen, men da med nye bindinger, annerledes sliping og en annen utøvers navn på, sier Henrik Forsberg.

- Jeg skjønner ikke hva dette har med meg å gjøre. Jeg tar fly sammen med løperne, mens servicefolka kjører bil med utstyret. Ring sjefssmøreren vår, Perry Olsson, sier Dalen.

Olsson gir denne versjonen:

- Magnar hadde fått skifutteralet av Fischer. Jeg fikk dem av ham, og skulle ta det med tilbake til Sverige. Og jeg åpnet aldri futteralet.

Olsson har selv snakket med Henrik Forsberg om saken.

- Henrik sier at han ikke mistenker meg, sier Olsson.

I ORDGEMENG: Den avtroppende svenske langrennstreneren Magnar Dalen i Lahti i fjor. Dalen blir nå angrepet av tidligere langrennsløper og skiskytter Henrik Forsberg, som hevder Dalen har stjålet ski.