Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har aldri tvilt på meg sjøl

Nordmannen fikk en perekt start på Rally Sverige.

(Dagbladet.no): Petter Solberg vant torsdag den første fartsprøven under Rally Sverige.

- Dette er jævla gøy, særlig fordi det skjedde foran mange tusen tilskuere. Bare det å få den gnisten... Fy fader, sier Petter Solberg til Dagbladet.no.

- Jeg trengte dette her

Vel å merke er det bare den første, 1,9 kilometer korte superspesialen Solberg har vunnet, men han jubler som om han skulle ha vunnet hele VM.

- Jeg trengte dette her! Alle rundt meg er helt i hundre. Samtidig er det mange småting som må justeres. Det er mye som mangler, vet lillebror Solberg.

Mest av alt mangler han en ny bil, som kommer til sommeren, og i mangel på den tør han ikke tro på sammenlagtseire i rallyene.

- Jeg har neppe sjanse til å vinne hele rally. Men du vet aldri, understreker 33-åringen.

Sjøl hevder den tidligere verdensmesteren at han aldri har tvilt på at han vil komme tilbake.

ENDELIG, SOLBERG: Petter Solberg trente på sin vanlige feiring under Rally Monte Carlo, og i dag viste han gode takter under superspesialen i Sverige. Foto: EPA/SCANPIX
ENDELIG, SOLBERG: Petter Solberg trente på sin vanlige feiring under Rally Monte Carlo, og i dag viste han gode takter under superspesialen i Sverige. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer

- Naturlig at folk har tvilt

- Jeg har ikke det, ikke et sekund. Men mange andre har nok tvilt. Det er naturlig, det, synes mannen som i kveld igjen kan kalles Spydeberg-ekspressen.

Subaru-føreren var 0,5 sekunder raskere enn Finland og Fords Jari-Matti Latvala og 0,9 sekunder foran Mikko Hirvonen (Ford og Finland)

VM-sirkusets suverene fører, Sebastien Loeb (Frankrike og Citroën), ble nummer fire, 1,1 sekund bak Solberg.

Henning Solberg fulgte som nummer fem, og han var 1,5 sekunder bak broren. Mads Østberg og Anders Mikkelsen ble henholdsvis nummer 10 og 11.

Første etappe fullføres med sju lengre prøver på fredag, før rallyet avsluttes med nye etapper på lørdag og søndag.

image: - Jeg har aldri tvilt på meg sjøl
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media