- Jeg har aldri vært i denne situasjonen før. Det er vanskelig for meg å forstå

United-krisen vokser i omfang.

SKADEKRISE: Louis van Gaal må klare seg uten ni mann til helgens hjemmekamp mot West Ham.  Foto: Nicholas Kamm / AFP / Scanpix
SKADEKRISE: Louis van Gaal må klare seg uten ni mann til helgens hjemmekamp mot West Ham. Foto: Nicholas Kamm / AFP / ScanpixVis mer

Som om Louis van Gaal ikke hadde defensive bekymringer nok: Før helgens kamp mot West Ham har Manchester United bare én frisk midtstopper.

Nederlenderen er hardt presset etter en svak sesongstart, og særlig etter den katastrofale kollapsen mot Leicester sist, da 3-1-ledelse ble til 3-5-tap. Den lange skadelisten er blitt enda mer omfattende siden da.

Jonny Evans skadet ankelen mot Leicester, mens Tyler Blackett er utestengt etter utvisningen. Chris Smalling ble skadd på trening onsdag og kan ikke spille lørdagens kamp, mens Phil Jones fortsatt er uaktuell med hamstringskade.

Det betyr at Marcos Rojo, som har vært venstreback for United etter at han imponerte på den plassen på Argentinas vei til VM-finale i sommer, er eneste aktuelle spiller med betydelig erfaring som midtstopper.

Van Gaal vurderer trolig å trekke ned Daley Blind eller Darren Fletcher for å ha to stoppere mot West Ham.

- Må trene hardt - Alle tre høyrebeinte stoppere er ute. Jeg vet ikke hvor lenge det varer heller, sa van Gaal, som ikke vil høre på dem som mener at den lange skadelisten er et resultat av hans treningsmetoder.

- Jeg har aldri vært i denne situasjonen før, og det er vanskelig for meg å forstå. Vi vurderer alltid hva som kan gjøres annerledes, men vi er nødt til å trene på et visst nivå. Ellers kan vi ikke prestere i kampene, sa han torsdag.

Van Gaal vurderer å la 19-årige Paddy McNair få sin debut lørdag, og han kan komme til å hente flere ungdommer inn i A-laget.

- Vi har ni mann ute med skader, og Blackett er suspendert, så det betyr at jeg mangler ti spillere. Jeg må dra til ungdomslaget for å plukke spillere. Det betyr at de unge får sjansen til å vise seg fram, og det er også denne klubbens filosofi.

Vanskelig Van Gaal medga at det han opplever i Manchester United kanskje er den største utfordring i en trenerkarriere hvor han har hatt ansvaret for Barcelona, Bayern München, Ajax og Nederlands landslag.

- I øyeblikket er det kanskje det vanskeligste jeg har opplevd, men vi må se hvor vi er om ett år og ikke vurdere alt ut fra en uke hvor vi har ni skader og et rødt kort, sa han.

(NTB)