Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har aldri vært så populær før

Keeper-Kari følte seg som en marsboer.

KEEPER I SENTRUM: Kari Aalvik Grimsbø (i svart drakt) hylles av lagvenninnene etter seieren mot Sverige i går kveld. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX
KEEPER I SENTRUM: Kari Aalvik Grimsbø (i svart drakt) hylles av lagvenninnene etter seieren mot Sverige i går kveld. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX Vis mer


LONDON (Dagbladet): Håndballjentenes keeper Kari Aalvik Grimsbø var nøkkelspilleren da Norge slo Sverige i OL-kampen i går.

Og selv om det er gått sju år siden debuten på landslaget, har 27-åringen fra Børsa i Skaun kommune i Sør-Trøndelag hele tida vært andrevalget bak Katrine Lunde Haraldsen.

Derfor var det rart for Aalvik Grimsbø å plutselig være den alle journalister ville snakke med etter kampen. Og den som hørte «Kari! Kari! Kari!» taktfast fra tribunen under kampen.

- Ja, guri. Det var overveldende. Jeg har aldri følt det på den måten - jeg har aldri vært så populær, sier hun og ler.

- Er ikke det litt deilig?

- Joda, det er veldig gøy. Det er veldig gøy å få komme inn og spille en sånn kamp.

- Marsboer Men det tok litt tid før det helt gikk opp for henne hva som egentlig var skjedd.

- Jeg satt litt på hotellrommet etterpå og visste ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg. Det var litt sånn: «Oi! Hjelp! Hva skjedde nå?»

Og samtidig det litt merkelige i å ha vært med i sju år, men plutselig bli lagt merke til som om hun hadde kommet dalende ned fra verdensrommet.

- Jeg har jo vært her hele tida, og så skulle en tro jeg var en marsboer som kom. Sånn følte jeg det sjøl, forteller Kari til Dagbladet dagen derpå.

Men selv om hun har vært med lenge og spilt en og annen god kamp, har hun ikke vært så sentral i en så viktig kamp før.

- Nei, det er nok første gangen. Men herlighet, det er en morsom opplevelse det, sier Kari. 

Skjermer seg Hyllesten av innsatsen hennes har vært unison både i sosiale medier og i de tradisjonelle mediene. Men alt dette forsøker Kari å skjerme seg fra.

- Jeg leser ikke aviser eller er på Facebook. Jeg synes det er deilig å ha fokus på det som er her, og det har jeg egentlig alltid gjort i alle mesterskap. Jeg kan heller gå inn etterpå og se hva som har skjedd. Jeg synes det er godt å holde fokuset der jeg er. Jeg liker ikke at det blir for mye.

SPIDER FROM MARS? Keeper Kari Aalvik Grimsbø så ut til å ha dobbelt sett med armer og bein, og forteller at hun følte seg som en marsboer etter alt oppstyret etter kampen. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
SPIDER FROM MARS? Keeper Kari Aalvik Grimsbø så ut til å ha dobbelt sett med armer og bein, og forteller at hun følte seg som en marsboer etter alt oppstyret etter kampen. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET Vis mer

Det hun derimot har fått med seg, er skryt og ros fra de som står henne nærmest.

- Jeg har jo hørt litt fra dem hjemme. Det går stort sett på at de er veldig stolte av meg og veldig glade på mine vegne. Det er stas å høre. Det er koselig med den oppmerksomheten fra de nærmeste.

Gira Katrine Håndballjentene  spiller sin neste kamp i morgen formiddag klokka 10.30 norsk tid - 09.30 London-tid - mot Sør-Korea. Kari vet ikke om det er hun eller Katrine Lunde Haraldsen som får starte kampen.

- Jeg tror nok Katrine er veldig gira på å få lov til å komme inn, og jeg tviler ikke på at hun kommer til å komme inn og gjøre det bra under OL. Hun viser gang på gang at under press er hun en fantastisk keeper, sier Aalvik Grimsbø.

- Vi skal ha en trening i ettermiddag, og etter den treningen og litt snakk i kveld, så bestemmer vi hvem som spiller i morgen. Jeg har akkurat begynt å titte på gårsdagens kamp og sett på forbedringstips for Kari. Så går vi inn i kveld og ser på Sør-Korea, deretter bestemmer vi hvem som starter kampen, sier keepertrener Mats Olsson til Dagbladet.

- Verdens beste keeperteam I tillegg til egne keeperes form, kan også motstanderens spill og skudd avgjøre hvem Norge starter med.

- Vi vet at begge har lyst til å stå i mål. De vil helst stå hele kampen. Og slik må det være. Så blir det å vurdere hva vi mener er best for Norge. Og om det er Katrine eller Kari som står, og vi har en redningsprosent på 45-50 og oppover, så spiller det ingen rolle hvem av dem det er, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Uansett er det et luksusproblem for det norske trenerteamet å velge keeper.

- Jeg har sagt i lang tid at vi har verdens beste keeperteam. Jeg synes Kari viste det i går, at det ikke bare er ord. Vi som trenere, og jeg som keepertrener, vil ikke bytte mot noe annet lands keepere, sier Mats Olsson.

TRENER-KLEM: Keepertrener og tidligere svensk landslagskeeper Mats Olsson omfavner sin norske elev etter seieren mot nettopp Sverige. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
TRENER-KLEM: Keepertrener og tidligere svensk landslagskeeper Mats Olsson omfavner sin norske elev etter seieren mot nettopp Sverige. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media