Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kåre Ingebrigtsen:

- Jeg har aldri vært så sliten

Men Rosenborg-treneren lever godt med favorittstempelet i Eliteserien.

KLAR FOR NY SESONG: Rosenborg og trener Kåre Ingebrigtsen forbereder seriestart mot Sarpsborg førstkommende søndag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
KLAR FOR NY SESONG: Rosenborg og trener Kåre Ingebrigtsen forbereder seriestart mot Sarpsborg førstkommende søndag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM (Dagbladet): Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen (52) innrømmer at han aldri har vært så sliten som etter forrige sesong.

Rosenborg tok sitt tredje seriegull på rad og spilte gruppespill i Europa League. Men Ingebrigtsen innrømmer at det koster å være på toppen av norsk fotball.

- Det var et tøft år. Jeg var så sliten som jeg aldri før har vært. Etter sesongen var det godt å slappe av med familien. Vi reiste bort og brukte jula godt. Men da januar kom, var abstinensene tilbake. Sånn er det å være fotballtrener, sier Ingebrigtsen og smiler.

I går ettermiddag var det kickoff for Eliteserien. Trenere og kapteiner var samlet på Åråsen stadion før seriestarten førstkommende lørdag.

SUVERENE I NORGE: Rosenborg har vunnet serien tre sesonger på rad. Nå jakter de den fjerde. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
SUVERENE I NORGE: Rosenborg har vunnet serien tre sesonger på rad. Nå jakter de den fjerde. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Ranheim og Brann sparker det hele i gang klokka 18.00. Rosenborg innleder med Sarpsborg borte søndag.

Favoritter

Det er vanskelig å komme utenom trønderne i år også. Stallen er blant annet styrket med Alexander Søderlund (30) fra Saint-Étienne.

Frankrike-oppholdet endte med frynsete tillit hos diverse trenere. Nå håper han å få revitalisert karrieren i gamleklubben Rosenborg.

- Er dere store favoritter?

- Ja, det er vi vel, sier Ingebrigtsen.

- Hvis vi ser på det som har skjedd de tre siste åra, så er vi naturlige favoritter. Men det er sånn vi liker at det skal være i Rosenborg. Det er ikke noe vi tenker på. Vi vil utvikle oss og bli bedre. Da skal de andre få det tøft med å slå oss.

- Hvordan opplever du at laget er i år sammenliknet med på samme tid i fjor?

- Bedre! Det går på at vi er den sammen gjengen som har vært her siden sommervinduet i 2017. Vi har beholdt alle og styrket stallen med Besim Serbecic, Malte Amundsen og Søderlund. Vi har en høstsesong med norske og europeiske kamper sammen. I tillegg har vi fått en oppkjøring sammen i vinter. Vi skal stå mer rustet og være i bedre form til seriestart nå enn i fjor.

Ingebrigtsen fortsetter:

- Vi har trent færre, men lengre økter. I mengde har vi trent litt mindre. Men intensiteten har vært høyere.

4-3-3

Rosenborg-treneren levner ingen tvil om at 4-3-3 ligger spikret i bånn. Men med både Søderlund og Nicklas Bendtner i troppen, kan det bli endringer i enkeltkamper.

- I utgangspunktet spiller vi med en av dem. Det vil si at vi til enhver tid har en frisk Nicklas eller en frisk Søderlund. Så vil det være kamper - eller perioder av kamper - der vi spiller med begge to.

Han strekker seg til å si at målet i Europa er å komme videre fra et gruppespill. Under Ingebrigtsen har Rosenborg spilt i Europa League to ganger.

- Nåløyet i Champions League blir bare trangere og trangere. Vi drømmer om å komme inn der, det er dette vi jobber for. Men jeg er ikke så sikker på at alle vil at vi skal spille der. Jeg tenker ikke på norske lag, men UEFA, som gir de store ligaene flere plasser. Om fem år kan det fort være en femnasjonersturnering, påpeker Ingebrigtsen.

Krav

Alle trenerne Dagbladet snakket med i går peker på Rosenborg. Nærmest i fjor var Molde og Sarpsborg. Blant Molde-fansen er det et krav om at Ole Gunnar Solskjær og spillerne skal gi trønderne kamp inn til målstreken.

Molde-bossen er optimist:

- Det ser bra ut. Vi er sakte, men sikkert blitt tryggere på oss selv. Jeg er sikker på at prestasjonen kommer til å bli mer stabil. I fjor kunne vi være fantastisk gode, men også veldig kjedelige å se på. Denne sesongen skal vi være mer stabile, erklærer Solskjær.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!