- Jeg har alltid følt at jeg har tillit blant spillerne

Solbakken lettet over å få fortsette i Köln.

 LETTET:  Ståle Solbakken er fornøyd med å fortsette som trener i Köln. I dag forventet hele Tyskland at treneren var ferdig som Bundesliga-trener. Foto: NTB / Scanpix.
LETTET: Ståle Solbakken er fornøyd med å fortsette som trener i Köln. I dag forventet hele Tyskland at treneren var ferdig som Bundesliga-trener. Foto: NTB / Scanpix.Vis mer

GEIßBOCKHEIM (Dagbladet): Like etter klokken fire i dag fikk Ståle Solbakken beskjed av Köln-ledelsen om at han får lov å fortsette som Köln-trener. Det til tross for at alle spådde hans avgang tidligere på dagen.

- Det har mildt sagt vært en spesiell dag. Det er klart det er godt å få fortsette, sier Solbakken til Dagbladet etter dagens drama på treningsfeltet Geißbockheim.

Kaoset rundt Solbakkens trenerkarriere i Bundesligaen nådde nye høyder etter gårdagens tap mot Augsburg. Flere tyske aviser var i dag knallhard i sin kritikk av både spillere og trenerapparat. Mest av alt fordi Köln fremsto som uinteressert og tafatte i en så viktig bunnkamp.

FIKK BEHOLDE JOBBEN: Ståle Solbakken var lettet etter at Köln bekreftet at han får beholde jobben. Foto: Andreas Beddari Høyer.
FIKK BEHOLDE JOBBEN: Ståle Solbakken var lettet etter at Köln bekreftet at han får beholde jobben. Foto: Andreas Beddari Høyer. Vis mer

Solbakken mener han har spillernes tillit til tross for de sportslige problemene.

- Jeg har alltid følt at jeg har tillit blant spillerne. Det har ikke vært et problem.

- Nå tenker jeg bare på hvordan vi kan jobbe inn mot Werder Bremen til helga, utdyper Solbakken.

Forstår supporterne Lørdag kveld konfronterte rundt femti supportere Solbakken og spillerne da de ankom treningsfeltet på vei hjem fra Augsburg. Treneren har forståelse for misnøyen med lagets innsats.

Foto: EPA/Federico Gambarini
Foto: EPA/Federico Gambarini Vis mer

- De har brukt mye penger på å reise for å se oss. Det er klart de har en rett til å være skuffet og forbanna. Det gjør meg overhodet ikke noe at fansen kommer så tett på, sier Solbakken om gårdagens hendelse.

Neste kamp for Solbakken og assistent Bård Wiggen er hjemme mot Werder Bremen lørdag.

Foto: EPA/Federico Gambarini
Foto: EPA/Federico Gambarini Vis mer