Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har alltid hatt noen problemer

Vegard Forren kan være ferdig i Molde. Han innrømmer overfor TV 2 at han har gamblingproblemer. Han lånte blant annet penger fra Molde-spillernes felleskonto.

I TRØBBEL: Moldes Vegard Forren. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
I TRØBBEL: Moldes Vegard Forren. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Tidligere i dag kom meldingen om at Molde fotballklubb vurderer å terminere Vegard Forrens kontrakt, ifølge Eurosport og Romsdals Budstikke.

Bakgrunnen skal være disiplinære årsaker av utenomsportslig karakter. Nå forteller Forren selv til TV 2 at det dreier seg om gamblingproblemer.

- Jeg har alltid hatt noen problemer. Jeg har på en måte aldri vært i et uføre, men tjent gode penger. Det har liksom alltid ordnet seg. Det har vært en utfordring fra jeg begynte å tjene penger. Det har vært en sykdom, som har vært vanskelig å innrømme for seg selv, sier Forren til TV 2.

- Jeg har kommet i situasjoner hvor jeg har tjent gode penger, og alltid kommet unna med det, sier han videre.

Forren har blant annet styrt Moldes «botkasse». Han begynte etter hvert å låne penger fra denne felleskontoen til spillergruppa.

- I botkassa samler vi penger gjennom året hvis vi bryter interne regler som alle spillerne er enige om. De to siste årene har jeg vært «botssjef» og styrt kontoen. Vi har gitt noe til veldedighet og brukt mesteparten av pengene på felles turer. I tillegg har jeg gjort en del uttak som korttidslån til meg sjøl for å gjøre opp gjeld til kompiser. Jeg har betalt tilbake flere ganger, og så tatt ut nye penger seinere. Jeg har aldri ment å stjele og har alltid hatt en intensjon om å betale tilbake alt. Men det har jeg ikke klart, sier Forren til Romsdals Budstikke.

«Jeg har alltid hatt noen problemer.» Vegard Forren

Har tatt grep

Han forteller også at kona hele tiden har irritert seg over spillingen hans.

Forren forteller videre at han nå har tatt tak i problemene med gambling og har blant annet søkt behandling hos psykolog. Han håper han får en sjanse til å gjøre opp for seg og ønsker å fullføre kontrakten med Molde som går ut i 2021.

Forren har tidligere vært åpen om gamblingproblemene. Han har innrømmet overfor VG at han har brukt tid og penger på både hest og fotball. I et intervju i 2015 sa han det var slutt.

- Ja, nå er det slutt. Nå går tiden til den mer «kjedelige» biten. Jeg begynner å dra på årene, så jeg må være fornuftig. Ta de gode valgene. Jeg føler at jeg er på god vei, sa Forren.

I dialog

Nå kan Forren være ferdig i Molde. Det har vært dialog mellom Molde FK og Forren rundt situasjonen den siste perioden, ifølge Romsdals Budstikke.

Molde-direktør Ole Erik Stavrum vil ikke kommentere Forrens gamblingproblemer og sier følgende til Dagbladet:

- Dette er en personalsak, som vi ikke vil kommentere i mediene.

Forren har kontrakt med Molde ut 2021. Han er inne i romsdalsklubben i sin tredje periode i karrieren, først fra 2007-2013, dernest fra 2013-2016 og så fra 2017 til i dag - med noen sporadiske opphold i England, i henholdsvis Southampton og Brighton.

Midtstopperen har 33 landskamper og ett mål for Norge.

Det har så langt ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Forrens advokat Odd Arne Nilsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!