Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har bare denne beskjeden

Northug svarer på kritikken fra svensk helt.

SVARER SVAN: Petter Northug kom med sitt svar på kritikken fra Gunde Svan gjennom Instagram. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbldet
SVARER SVAN: Petter Northug kom med sitt svar på kritikken fra Gunde Svan gjennom Instagram. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbldet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet sendte mandag morgen en forespørsel til Petter Northug jr, hvor vi ba om hans kommentar til Gunde Svans betraktninger i helga.

Northug svarte oss kort på sms med denne meldingen: "Insta".

For svaret han har lyst til å gi den tidligere skikongen Svan, har Northug formidlet selv via bildedelingstjenesten Instagram.

SVARER SVAN: Petter Northug publiserte dette bildet med en tilhørende melding til Gunde Svan på Instagram i dag. Foto: Petter Northug / Instagram
SVARER SVAN: Petter Northug publiserte dette bildet med en tilhørende melding til Gunde Svan på Instagram i dag. Foto: Petter Northug / Instagram Vis mer

- Etter gårsdagen har folk spurt meg hva jeg synes om Gunde - jeg har bare denne beskjeden:

«Hatere vil hate. Gunde vil hate. Gunde elsker mine hatere. Hatere elsker Gunde.», skriver Northug i fire av en hel rekke emneknagger tilhørende et bilde i svenske farger med teksten:

«Behold roen og elsk Gunde Svan»

Slaktet Northug Det var i et intervju med Ekspressen Svan gikk ut og kritiserte norske langrennsløpere generelt og Northug spesielt

Svan ga tydelig uttrykk for at han hadde sett seg lei på Northug og hans oppførsel.

- Det er litt som med Petter Northugs fyllekjøring. Da rant det over for meg. Da forsto alle at han tøyer strikken, han gjør loven til sin egen og setter seg over den, men det finnes ikke et tre som vokser inn i himmelen, sier Svan.

Den svenske skilegenden hevder den norske 29-åringen utnytter andres gode vilje. Svan forteller at på hans tid var det ikke den kranglingen mellom Sverige og Norge som det er nå.

- Nei, det er en helt ny æra innen skisporten, og det er framfor alt Northug sin fortjeneste. Jeg har hele tiden følt at Northug tøyer grensene, også før han fyllekjørte. Men det er én ting å tøye grensene, og en annen å sette det systematisk i system og utnytte andres gode vilje - til og med lagkameratenes. Jeg synes ikke det smaker bra, sier 53-åringen til Expressen.

- Mangler grenser På spørsmål om på hvilken måte Svan mener Northug tøyer grensene, tar han i bruk begrepet «sportsmanship»,

- Se hvor sur Martin Johnsrud Sundby ble på Northug under NM da han bare hang på hele veien og spurtslo alle. Northug gjorde ikke en dritt av jobben. Det er ingen som sier at man ikke kan gjøre sånn. Det er opp til ens egen moral og om man vil leve med å snyte dem for gullet på den måten, ved å ikke hjelpe til.

- Det handler om hvor den grensen går for hver enkelt, og jeg oppfatter det slik at Northug ikke har den grensen slik andre har, for han vet at han er sterk i spurten. Og derfor over-utnytter han det, mener Svan.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!