Ole Gunnar Solskjær om Molde-kontrakten

- Jeg har bare kontrakt med Manchester United

Ole Gunnar Solskjær sier han fortsatt er daglig involvert i Molde, men at han bare har kontrakt med Manchester United.

ÅPNER OPP: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
ÅPNER OPP: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

19. desember i fjor smalt bomba. Molde-trener Ole Gunnar Solskjær var hentet til Manchester United, bare to uker etter at han hadde signert en fersk treårskontrakt med Molde. han skulle ta over etter sparkede José Mourinho, som akkurat hadde tapt 3-1 for Liverpool på Anfield.

Kristiansunderen har som kjent vikariert med stor suksess, slått det aller meste av rekorder, gått ubeseiret i både Premier League og FA cupen, og i tillegg fått utmerkelsen som månedens manager for januar. En start han selv neppe hadde turt å håpe på.

Mandag fikk Aleksander Schau og Thomas Aune i podkasten Fotballklubben et unikt innblikk i hvordan Solskjær siste måneder har vært.

- Ingen kontrakt

Nyheten om at Ole Gunnar Solskjær tok over Manchester United kom kort tid etter at han signerte en ny kontrakt med Molde 3. desember i fjor.

Da han tok over Manchester United 19. desember skulle han, etter planen, dra tilbake til Molde igjen etter den midlertidige jobben i var ferdiggjort.

I podkasten Fotballklubben sier Solskjær at situasjonen muligens er forandret:

- Jeg er ikke helt sikker på hvordan det fungerer. Jeg tror kontrakten er utgått og at nå har jeg bare kontrakt med Manchester United. Det må nok en ny kontrakt til der, sier han til Fotballklubben.

Jim Solbakken har ikke besvart Dagbladets henvendelser tirsdag ettermiddag.

Mye Molde-kontakt

Solskjær-utspillet i podkasten forteller altså at det kan bli en ny kontraktforhandling med Molde hvis han ikke lander Manchester United-jobben «alle» tror han får.

Utspillet kan også bety at Solskjær står fritt til å forhandle med eventuelt andre klubber hvis han ikke får United-jobben.

Det synet deler ikke Molde-direktør Øystein Neerland. I en SMS til Dagbladet skriver Neerland:

- Før jul signerte vi en ny avtale med Ole Gunnar for tre nye år. I etterkant har Ole Gunnar tatt over som midlertidig manager i Manchester United, en jobb som går fram til sommeren. Ole Gunnar er nå ansatt i Manchester United, og vil etter planen gå tilbake til Molde etter sesongen.

Per dags dato har Solskjær fortsatt mye kontakt med Molde, og spesielt vikartrener Erling Moe. Han forteller at de to ofte snakker sammen når Solskjær kjører hjem fra treningsfeltet til Manchester United.

Solskjær forteller også om en app han har på telefonen som gjør at han kan se alle Molde-treningene live, om han vil det.

- Erling sitter på mitt kontor med alle mine bøker og mine ting i skuffene, sier Solskjær, som tydeligvis ikke rakk å ta turen innom Aker Stadion før han satte seg på flyet til England.

- Ut av det blå

Solskjær forteller om at det foruten en ambassadørjobb for klubben og en oppkjøring med Molde på Carrington, har vært lite kontakt med United de åra han ikke har vært i klubben.

Derfor kom spørsmålet om å bli midlertidig manager helt ut av det blå.

- Det gjorde det. Men de har tydeligvis fulgt med. Jeg var på Old Trafford både i oktober og i november. Jeg har fått et godt forhold til Ed (Woodward), og vi snakker ofte sammen, sier Solskjær, som forteller at Woodward først tok kontakt på SMS angående den ledige managerjobben i United.

Solskjær kan naturlig nok ikke si mye om framtida, men letter litt på sløret rundt tilbakemeldingene han har fått fra ledelsen.

- Jeg skal ha jobben her ut sesongen. Noe annet har jeg ikke fått beskjed om. Jeg skal prøve å gjøre det beste jobbintervjuet jeg noen gang kan gjøre, og da er det klart at jeg gjør det med å kose meg og å være meg selv. Jeg er hjemme i en klubb hvor jeg kjenner alt og alle. Da blir det mer naturlig, sier Solskjær.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer