SLÅTT UT: Ola Vigen Hattestad hadde ikke feste på skiene, samtidig som han mangler litt fart i kroppen. Det ble en elendig kombinasjon i prologen. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
SLÅTT UT: Ola Vigen Hattestad hadde ikke feste på skiene, samtidig som han mangler litt fart i kroppen. Det ble en elendig kombinasjon i prologen. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

- Jeg har bare lyst til å reise hjem

Ola Vigen Hattestad mislyktes fullstendig i prologen.

- Umiddelbart har jeg bare lyst til å reise hjem, sa Ola Vigen Hattestad (29) etter sprintexiten i Tour de Ski lørdag.

Hattestad tok seg ikke videre fra prologen under lørdagens etappe i Oberstdorf. 33.-plass holdt ikke til plass i utslagsrundene i den klassiske sprinten. Han var et snaut sekund fra plass blant de 30 beste.

Hattestad gikk på klister. Det ga for glatte ski, mente han. Det hører med til historien at de fleste valgte en klisterløsning uten at skiene ble like glatte som Hattestads.

- Dette var kjipt. Jeg hadde ikke feste i det hele tatt. Det var litt rart, for skiene fungerte bra under oppvarmingen, sa Hattestad om klisterblandingen.

- Det var de skiene som ga feste i oppvarmingen, men i den andre bakken var det ingenting å sparke fra med, sa Hattestad, som med en oppgitt mine viste fram skiene sine til tidligere landslagskollega Tor Arne Hetland da han passerte pressen i intervjusonen.

Spesialsprinteren hadde heller ingen optimal oppladning. Han tilbrakte juleferien hos familien til den slovenske kjæresten Katja Visnar, og i oppladningen til touren ble han syk og måtte gå fire-fem dager uten trening.

Hattestad tror ikke det spilte noen rolle.

- Jeg synes formen har vært tålelig bra under disse tre dagene vi har gått her. Jeg mangler bare litt fart i kroppen,

- Drar du hjem nå?

- Jeg får snakke med treneren min (Ulf Morten Aune), som er hjemme i Sverige, først. Vi får se. Avgjørelsen blir nok ikke tatt før søndag morgen, sa Hattestad.

(NTB)