- Jeg har bare sovet to timer i natt. Det tok litt tid før adrenalinet forsvant

Gratulasjonene tikker inn til Brækhus.

KORT NATT: Cecilia Brækhus møtte pressen dagen etter seieren mot Oxandia Castillo i går kveld. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
KORT NATT: Cecilia Brækhus møtte pressen dagen etter seieren mot Oxandia Castillo i går kveld. Foto: Vegard Grøtt / NTB ScanpixVis mer

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Det har bare gått noen timer siden Cecilia Brækhus kunne løfte armene i været, og juble etter å ha vunnet kampen mot Oxandia Castillo på teknisk knockout i niende runde

- Jeg sov vel bare to timer i natt, sier hun til Dagbladet søndag morgen.

- Det ble ikke så mye feiring i går, men jeg hadde så mye adrenalin i kroppen, og det tar litt tid før det gir seg og jeg får sove.

Brækhus tok imot flere slag fra 18-åringen i gårsdagens kamp, men hadde ingen store synlige merker i dag.

- Jeg er litt øm bare, men det er jeg vant til. Jeg føler meg bra, sier hun.

- Men Castillo slår virkelig hardt altså. Det er få som kan måle seg med henne.

Nye fans Cecilia Brækhus har blitt en superstjerne i boksemiljøet og blant den norske fansen. Det var rundt 450 nordmenn i salen i går, og mange fikk med seg kampen på tv. Gratulasjonsmeldingene strømmer inn på telefonen til den norske bokseren.

- Det må ha vært veldig mange som har fått med seg kampen, for det kommer gratulasjonsmeldinger hele tiden. Jeg har ikke peiling på hvor mange det har kommet, men det kommer fra både venner og ukjente. Det er sinnsykt gøy, sier hun, mens telefonen piper.

Også på sosiale medier blir hun hyllet, og fansiden hennes på Facebook fikk i løpet av natten 40 000 nye likes.

- Ja, det er helt vilt, men det er veldig gøy, og jeg setter stor pris på det. Det betyr veldig mye for meg at det er så mange som støtter meg, og ikke minst at folk kommer hit og heier på meg. Det er utrolig motiverende å bokse med så mange heiende nordmenn, sier Brækhus.

Skal feire seieren Nå skal hun hjem til Berlin og feire litt, før det blir mer feiring i Norge. Deretter blir det en fortjent ferie.

- Jeg skal feire på en øy med hengekøye og paraplydrinker. Nå har jeg trent hardt i tre måneder, og det er viktig nå at jeg får slappet av og samlet krefter. Så er jeg klar for kamp igjen.