FRYKTER FOR EM-PLASSEN: Tomasz Kuszczak har havnet langt ute i kulda i Manchester United. Nå frykter han at EM på hjemmebane ryker på grunn av manglende spilletid.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
FRYKTER FOR EM-PLASSEN: Tomasz Kuszczak har havnet langt ute i kulda i Manchester United. Nå frykter han at EM på hjemmebane ryker på grunn av manglende spilletid.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ADRIAN DENNISVis mer

- Jeg har blitt en slave i Manchester United

Tomasz Kuszczak er lei av tilværelsen som fjerdevalg.

(Dagbladet): Tomasz Kuszczak har havnet bak David de Gea, Anders Lindegaard og Ben Amos i keeperkøen i Manchester United.

Polakken er dermed som et fjerdevalg å regne mellom stengene på Old Trafford, og det som kunne blitt et karrierehøydepunkt - EM på hjemmebane neste sommer - er i ferd med å bli en fjern drøm i mangelen på spilletid.

Derfor sparer ikke 29-åringen på kruttet når han setter ord på frustrasjonen over å være ute i kulda i klubben han har tjenestegjort for i fem år.

- Jeg har blitt en slave i Manchester, sier Kuszczak, ifølge Manchester Evening News.

Årsaken til kraftsalven er at United satte ned foten for et korttidslån til Leeds fram til januar, og det til tross for at de lenge har ønsket å kvitte seg med ham.

Kuszczak sier det ikke er hans stil å la egen frustrasjon og skuffelse gå utover sir Alex Ferguson, for så i neste øyeblikk gå løs på skotten.

- Jeg snakket nylig med Ferguson. Jeg ba ham om å la meg forlate klubben nå, før overgangsvinduet i januar. Jeg fortalte ham at jeg trengte spilletid og å komme meg tilbake på landslaget, siden EM er rett rundt hjørne, men han ser ikke ut til å bry seg, sier United-keeperen.

- Muligheten for et tomånederslån til Leeds dukket opp to uker seinere, og det tente et håp hos meg, men klubben blokkerte overgangen. Det ville ha gitt den polske landslagssjefen (Franciszek Smuda) en påminnelse om meg, men jeg fikk ikke klubbens velsignelse, fortsetter han.

Nå håper Kuszczak det byr seg en mulighet når nyttårsrakettene har markert begynnelsen på 2012.

- Jeg har stor respekt for Ferguson, for jeg ser på ham som en stor manager, men jeg håper han lar meg gå i januar.