- Jeg har brudd i nesa, kjeven har flytta på seg og jeg har et kutt over øyet

Reichenberg var på isen igjen bare dager etter hendelsen.

(Dagbladet): Blodet fosset da Alexander Reichenberg ble truffet i ansiktet av kølla til Shay Stephenson i torsdagens kamp mellom Lillehammer og Vålerenga.

Reichenberg spilte likevel da Lillhammer tapte første kvartfinalekamp 2-1 hjemme mot Sparta Sarpsborg på søndag, og skal spille i returoppgjøret i kveld.

- Det går bra med meg. Jeg er litt øm i ansiktet, bare. Jeg har brudd i nesa, kjeven har flytta på seg og jeg har et kutt over øyet. Øyet er helt igjen, det er helt blått, sier Reichenberg til Dagbladet.

Ingen hindring Han mener at ansiktsskadene ikke er noen unnskyldning for ikke å spille.

- Det er ikke noen hindring, jeg spilte jo med gitter. Men mentalt var det litt spesielt, jeg kikket litt ekstra rundt meg før jeg gikk inn i en duell.

- Var du nervøs for å gå inn i noen dueller?

- Nei, jeg kan jo ikke tenke sånn. Da går jeg aldri inn i en duell. Jeg må bare time riktig, slik at det ikke blir flere skader, sier Reichenberg.

Oppgitt Stephenson fikk en fem minutters utvisning i kampen, og han fikk i ettertid tre kampers straff for hendelsen. Det reagerer Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen kraftig på.

- Jeg er faktisk helt oppgitt. Man kan jo begynne å lure på om de er etter Stephenson siden han er en fysisk og stor spiller. Jeg vet ikke om det hadde skjedd hvis det samme hadde skjedd med en annen Vålerenga-spiller, sier «Shampo» til TV 2 Sporten.

Reichenberg har forståelse for at Vålerenga reagerer.

- Jeg synes det var litt strengt, det gjorde jeg. Jeg synes han burde fått én kamp, som en slags advarsel, men tre var kanskje litt overdrevet. Uhell kan jo skje, sier Reichenberg.

- Men samtidig er det jo et slag mot ansiktet. Jeg skjønner «Shampo», men jeg skjønner dommerne også uten at jeg vet hva de mener om situasjonen.

- Du tror altså ikke at han gjorde det med vilje?

- Nei, det tror jeg ikke. Det kan jeg aldri tenke meg at han gjorde. Men han gikk jo inn med voldsom kraft, det må sies. Jeg skjønner ikke helt hvorfor han går inn med slik kraft, han kunne jo ha brukket kølla mi. Jeg trodde han skulle takle meg, og planen var å komme nær vantet slik at han dyttet meg i det og at jeg da spratt ut igjen. Men så kom han med kølla istedet. Det var et lite sjokk for meg, jeg venta meg ikke det.