«Jeg har bygd opp tre store United-lag. Nå må jeg kanskje bygge enda et.»

West Ham- Manchester United 1- 1. Ole Gunnar Solskjær & Co. sto for en ny skuffende prestasjon på Upton Park i går. Nå begynner Sir Alex Ferguson å tvile på stjernene.

LONDON: Sir Alex var imidlertid klinkende klar om West Hams utlikningsmål:

- Klar offside.

Og United-treneren hadde rett: det var offside. Men West Ham fortjente minst det ene poenget de fikk: både i sjanser og spill var Premier Leagues bunnlag bedre enn topplaget.

- West Ham spilte veldig bra, innrømmet Fergie etter kampen. Og best av alle var målscoreren, unggutten Jermaine Defoe - som fikk sjansen i høst etter at Frédérick Kanouté ble skadet.

Blodfattig

Forrige lørdag tapte West Ham 3- 4 for Leeds, og det så ut til å gå samme veien i går. Et blodfattig og fantasiløst United-lag kunne gå til pause med 1- 0: I det 37. minutt skled nærmest Ole Gunnar Solskjær ballen bort til Ruud van Nistelrooy, som elegant flikket den inn i David Jame' høyre hjørne.

En rusten og nølende Wes Brown var tilbake etter skade og erstattet Rio Ferdinand i United-forsvaret. United stilte også uten David Beckham (brukket ribbein - ute i seks uker) og Gary Neville (ute i 2-3 uker).

- Vi har uflaks, sa Sir Alex. Som fortsatt også har Nicky Butt og Roy Keane skadet. Og har rett i at United har vært uheldige med skader i år. Men uflaks har man i en eller to kamper, ikke hver eneste gang United ikke vinner - slik Ferguson påstår.

West Kams utlikning kom fem minutter før slutt, etter det reneste flipperspill i United-forsvaret. Men til slutt fikk Michael Carrick tuppet den videre til Defoe som fra fem-meteren rolig plasserte ballen i Barthez sitt venstre hjørne.

1- 1 og en ny skuffelse for Ferguson.

Men etter fadesen mot byrival City forrige helg, har en presset Ferguson begynt å se realitetene i øynene. Til flere aviser innrømmer han at laget hans ikke spiller godt nok, og indirekte at det kanskje rett og slett ikke er godt nok.

Derfor setter han stjernene under press: de er på prøve ut sesongen, da vil alle bli evaluert, sier han.

- Seba (Juan Sebastian Versn) er et eksempel. Hans form i Europa har vært storartet, så da er spørsmålet: Er han en «Europa-spiller» eller en Premier League-spiller?

Orker han?

Mot West Ham var han definitivt ingen stjerne. Det var heller ikke målscorer Nistelrooy, som i kamp etter kamp spolerer sjanser han lett ville ha puttet på i fjor.

- Jeg har bygd opp tre store United-lag. Nå må jeg kanskje bygge enda et, sa Ferguson før gårsdagens kamp. Men har han i en alder av snart 61 energi til å ta fatt på nytt?

SKUFFET: Sir Alex Ferguson og resten av United-gjengen må foreløpig se langt etter seriegullet.