- Jeg har bygget det perfekte hoppet

Skiproffen Andreas Håtveit brukte 4 år på å tenke seg fram til hvordan det skulle være.

(Dagbladet.no): 22 år gamle Andreas Håtveit er profesjonell jibber og har gjort det stort i profilerte renn som X-games i USA.

Sammen med sponsoren Nike skal han nå profilere seg selv og Norge gjennom en serie filmer Nike lager av sine ekstremsportutøvere.

Tenkt i fem år

Sammen med broren sin fikk han frie tøyler til å finne sin såkalte sweetspot i den norske fjellheimen. De valgte vesle Myrkdalen i nærheten av Voss.

- Jeg har egentlig ikke vært der før, men da vi kom til Myrkdalen var det et perfekt terreng til å bygge det hoppet jeg ville ha, sier Håtveit til Dagbladet.no.

I nesten fem år har Andreas tenkt og grublet over hva som skal til for å lage det perfekte hoppet. Med god hjelp av det lokale skisenteret og gode venner bygget de drømmehoppet.

Bare byggingen tok nesten fem dager.

Må ha mye lufttid

- Jeg har bygget det perfekte hoppet

- Hva skal til for å lage det perfekte hoppet?

- Jeg hadde en idè om å lage et stort hopp man kunne hoppe trygt på, og som samtidig ga mye tid i lufta, forteller han.

- Jeg syns dette ble det perfekte hoppet. Jeg vet ikke om vi kunne gjort noe annerledes, vi kunne kanskje bygget det større, men da hadde det ikke blitt sikkert. Nei, det er det beste hoppet jeg noengang har hoppet på.

Vil spre skiglede

Broren til Andreas sto for filmingen. Hengende fra en paraglider foreviget de skiproffens luftige svev på det perfekte hoppet.

- Denne filmen er ganske personlig. Jeg har laget den for å gi noe tilbake til sporten. Jeg ville vise et hopp med teknisk kjøring og med kul filming. Det er det kidsa vil se.

- Ambisjonen min er at de som ser dette skal få skiglede og lyst til å kjøre på ski. Det er hundre prosent for sporten, sier Håtveit til Dagbladet.no.