- Jeg har definitivt ikke kjørt mitt siste Tour de France

Thor Hushovd sliter fortsatt med viruset som har hemmet ham.

IKKE SISTE GANG: Thor Hushovd sier det ville vært alt for tøft å konkurrere om den grønne trøya i år, men at han vil komme sterkere tilbake senere.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
IKKE SISTE GANG: Thor Hushovd sier det ville vært alt for tøft å konkurrere om den grønne trøya i år, men at han vil komme sterkere tilbake senere. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Tirsdag sprakk nyheten om at Thor Hushovd dropper årets Tour de France for å stille best mulig rustet til fellesstarten under OL i London. I dag snakket nordmannen for første gang ut om den tunge avgjørelsen han måtte ta.

- Jeg har presset kroppen hardt mens jeg samtidig har hatt et virus i kroppen. Til slutt ville ikke kroppen ta imot mer trening, og jeg kjørte meg bare lenger og lenger ned uten å ta signalene, sier Hushovd til NRK.

Syklisten sier til kanalen at han tok den harde avgjørelsen selv.

Fortsatt virus
- Kroppen ville rett og slett ikke lystre. Jeg ringte lagledelsen og fortalte dem at jeg ville trekke meg fra Touren, og heldigvis var de veldig forståelsesfulle. Jeg ble testet av lege i etterkant, men testene ga ikke de svarene jeg ønsket, heller. Så ble jeg og laget enige om å stå over, sier Hushovd.

Det blir første gang på 11 år Hushovd ikke kjører Tour de France. I stedet skal han nå bruke Polen Rundt 10.-16. juli for å forberede seg til OL-konkurransen 28. juli. Tester viser fortsatt spor av en virusinfeksjon som har hemmet Hushovd gjennom mye av vårsesongen.

Norge får en attraksjon mindre i Tour de France denne sommeren, men Hushovd lover at det blir kortvarig.

- Jeg har definitivt ikke kjørt mitt siste Tour de France. Jeg er veldig revansjesugen, sier Hushovd til NRK.

Hushovd har ti etappeseirer i verdens største etapperitt og har vært med på to lagtemposeirer (med Crédit Agricole i 2001 og Garmin-Cervélo i 2010). Han har også vunnet den grønne poengtrøya to ganger - i 2005 og 2009 - og har hatt den gule ledertrøya ved tre anledninger - seinest i fjor.