-  Jeg har det bra, og vil spille for Chelsea

-  Jeg dro hit til London frivillig og har det bra sammen med agenten min. Nå vil jeg spille for Chelsea, sier John Obi Mikel til Dagbladet.

LONDON (Dagbladet): John Obi Mikel kom til London tidlig i går sammen med agenten sin John Shittu. Lyn-spilleren ville ikke møte Dagbladet, men tok telefonen alle seks gangene vi ringte. Fire av gangene ba han oss høflig om å ringe tilbake seinere fordi han var opptatt eller satt i møter. To av gangene hadde han tid til å snakke. Den første gangen påsto han at han fortsatt var i Norge. Det samme gjorde agent John Shittu da vi snakket med ham tidligere på dagen. Men Obi Mikel innrømmet etterpå at dette var bløff for å kjøpe seg mer tid.

-  Jeg måtte vekk fra Norge på grunn stresset og alt sammen. Dessuten tror jeg ikke at Lyn vil ha meg mer. Om de ville hatt meg, så hadde ikke Morgan sendt politiet etter meg og agenten min. Det var dårlig gjort, sier han.

Agenten hjelper

Obi Mikel tilbakeviser fullt og helt Lyn-direktør Morgan Andersens påstander om at han reiste fra Norge mot sin egen vilje og at han er i fare:

-  Nei, nei, nei. Jeg dro sammen med agenten min for å få ro til å tenke. Vi har det bra og han hjelper meg. Her er det ingen problemer, sier Obi Mikel som i går også snakket med sin bekymrede far Michael Obi hjemme i Nigeria:

-  Jeg har ringt til foreldrene mine og bedt dem om å slappe av. Dette er ikke noe å være redd for, sier han.

Presset til United?

Overfor Dagbladet bekrefter John Obi Mikel at han ikke følte at han hadde kontroll da han ble med på overgangsavtalen med Manchester United.

- INGEN PROBLEMER: «Jeg dro sammen med agenten min for å få ro til å tenke. Vi har det bra og han hjelper meg. Her er det ingen problemer», sier John Obi Mikel til Dagbladet. Foto: SCANPIX
- INGEN PROBLEMER: «Jeg dro sammen med agenten min for å få ro til å tenke. Vi har det bra og han hjelper meg. Her er det ingen problemer», sier John Obi Mikel til Dagbladet. Foto: SCANPIX Vis mer

-  Jeg følte meg presset av Morgan og vet egentlig ikke hva jeg gjorde. Jeg hadde ingen å snakke med. Derfor ba jeg agenten min John Shittu komme til Norge. Jeg føler at han har hjulpet meg slik at jeg kan finne ut av dette sjøl, sier Obi Mikel.

-  Du har aldri ønsket å spille for Manchester United?

-  Jeg vet ikke, men nå vil jeg ikke spille for dem. Jeg vil spille for Chelsea.

Obi Mikel var informert om at Alex Ferguson var på farten til Norge i går - og at turen ble avlyst da det ble klart at Obi Mikel hadde dratt.

-  Ønsker du å snakke med Ferguson?

-  Nei, det vil jeg ikke.

Orker ikke fotball

Obi Mikel ville ikke fortelle hvem han hadde vært i møter med i går. Men han sa dette:

-  Jeg har ikke vært i møter med Chelsea.

-  Tror du dette ordner seg slik at du får spille for klubben?

-  Ja, det håper jeg.

I likhet med sin far tror Obi Mikel tror det er en god idé å la Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) vurdere saken:

-  Det tror jeg kan være en god løsning for alle parter, sier han.

Han er ikke sikker på om han vil tilbake til Norge heller.

-  Det er ikke sikkert jeg spiller mer for Lyn.

Refser Morgan

-  Når tror du at du spiller fotball igjen?

-  Vi får se. Jeg tror ikke at jeg er i stand til å spille fotball akkurat nå.

Agent John Shittu langer for sin del ut mot Morgan Andersen:

-  Morgan Andersen må begynne å snakke sant til dere i pressen. Først da vil jeg og John Obi snakke med ham igjen, sier Shittu til Dagbladet.

Shittu føler at skittkastingen mot ham er langt over grensa:

-  Lyn har oppført seg dårlig mot meg og John Obi. De sendte politiet etter oss og jaget oss ut i bushen under kampen. Det fortjente vi ikke, sier han.

Ifølge Shittu bestemte han seg for å ta John Obi Mikel ut av Norge for å få ro:

-  Husk at dette bare er en unggutt på 18 år. Han trenger ro til å tenke klart og finne ut hva han vil. Det har ikke vært mulig i Norge. Og Morgan Andersen. Han prøver å være både agent og direktør. Han bør finne ut hva han vil og gjøre det som er lovlig, sier Shittu.

-  Har du kommet med trusler mot John eller familien hans?

-  Selvfølgelig ikke. Tror du virkelig jeg ville risikert ryktet mitt på noe sånt.

Shittus agentkompanjong Joseph Dossu (keeper på gullaget til Nigeria i OL 1996) har vært sterkt involvert i Obi Mikel-saken hjemme i Nigeriga. På kickoffnigeria.com sa han i går følgende:

-  Chelsea eier Obi fordi han har en kontrakt med agentene som representerer Chelsea. Disse agentene har investert store beløp både i Obi Mikel, Emmanuel Sarki, Ezekiel Bala og Chinedu Ogbuke Obasi. Og videre:

-  Ran på høylys dag

-  Uansett hva Obi har signert med United, så er det ulovlig fordi han gjorde det uten agenten sin. Både Lyn og Manchester United tjener på at dette er en ung gutt. Dette var ran på høylys dag, sier Dossu. Dessuten:

-  Han kommer til å spille for Chelsea. Men på grunn av bestemmelser om arbeidstillatelse, må han sannsynligvis sendes på lån utenfor England en stund for å oppnå rettighetene til å spille i Premier Leauge.

PS: John Obi Mikel var i går svært opptatt av å presisere at han har gyldig pass med seg til England: -  Jeg hører at Morgan hevder at Lyn har et pass med mitt navn i. Dette er bare tull. Be ham om å få se det passet. Jeg har passet mitt her, sier han.