Brann-nedrykk

- Jeg har det grusomt

Etter et nervepirrende drama på Intility Arena i kveld er det klart at Brann rykker ned til OBOS-ligaen.

INGEN SYNDEBUKKER: Trude Drevland er ihuga Brann-supporter og har lagt bak seg noen grusomme timer i kveld. Hun presiserer at det ikke finnes syndebukker etter kveldens kamp, bare helter. Foto: Berit Roald / NTB
INGEN SYNDEBUKKER: Trude Drevland er ihuga Brann-supporter og har lagt bak seg noen grusomme timer i kveld. Hun presiserer at det ikke finnes syndebukker etter kveldens kamp, bare helter. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

INTILITY ARENA (Dagbladet): Det ble noen nervepirrende minutter på Intility Arena i kveld, hvor Brann hadde kniven på strupen i oppgjøret mot Jerv.

Det hele ble avgjort med straffer og nedrykk er et faktum - Eliteserien 2022 går uten Brann.

Det er ingen tvil om at det ble en målrik kamp. Resultatet endte 4-4 etter ekstraomganger, og 7-8 etter straffespark, i Jerv sin favør.

HØYDRAMATISK: En kamp for historiebøkene! Jerv er klare for Eliteserien for første gang, etter de senket Brann ned til OBOS-ligaen den 15. desember. Video: Norsk Fotball Vis mer

- Over en middels treningstur

En av dem som har sittet benka og fulgt dramaet nøye er tidligere ordfører i Bergen, Trude Drevland.

- De siste timene har vært grusomme. Jeg har flere steg på skrittelleren enn under en godt over middels treningstur, skriver Drevland i en tekstmelding til Dagbladet.

Hvordan har du det nå?

- Jeg har det grusomt! Men dette er aller verst for Eliteserien som blir uten Brann, men jeg kommer til å heie på Brann til evig tid.

Drevland understreker at det ikke finnes syndebukker etter kampen, bare helter.

- Skrekkfilm

Tidligere statsminister Erna Solberg beskriver nedrykkskampen som en skrekkfilm på Twitter:

I en uttalelse til Dagbladet utdyper Solberg Twitter-meldingen:

- Det var en skrekkfilm av en fotballkamp i tåke og flomlys. Dessverre var det heller ingen lykkelig slutt for oss bergensere. Nå må vi børste av oss skuffelsen og starte jobben med neste steg. Brann skal tilbake til Eliteserien så raskt som mulig.

Solberg benytter også anledningen til å gratulere Jerv med seier og opprykk.

KEEPERHELT: Øystein Øvretveit ble helten for Jerv da Brann rykket ned fra Elitserien Vis mer

- Vis menneskelighet

SV-leder Audun Lysbakken har også kommentert nedrykket på Twitter.

Flere medier, inkludert Dagbladet, har bedt partilederen om en kommentar.

Det orker han rett og slett ikke, skriver han.

kort tid etterpå skriver Lysbakken likevel i en SMS til Dagbladet at det er blytungt med et nytt nedrykk.

- Jeg er helt utkjørt etter den syke kampen. Brann kommer tilbake og det er masse håp i de lokale ungguttene på laget, men i kveld er det bare trist og tungt, legger han til.

BRENTE STRAFFE: Bård Finne var naturligvis langt nede etter at Brann rykket ned. Video: Rødt Kort / Gjestrum Larsen Vis mer

Mineversjon

Tidligere fotballagent Knut Høibraaten er også svært skuffa onsdag kveld.

- Dette er en forferdelig kveld. Helt forferdelig, sier han til Dagbladet.

Høibraaten, opprinnelig fra Bergen, er blant annet kjent for boka «Fotballagenten: Røverhistorier fra Fotball-Norge».

Han beskriver selve fotballkampen som en miniversjon av Branns sesong.

GRUSOMT: I en uttalelse til Dagbladet forteller fotball-agent Knut Høibraaten at han er svært skuffa etter nedrykket. - Dette er en forferdelig kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB
GRUSOMT: I en uttalelse til Dagbladet forteller fotball-agent Knut Høibraaten at han er svært skuffa etter nedrykket. - Dette er en forferdelig kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

- Vi har hatt mye av spillet, men det har vært stang ut hele tida, sier Høibraaten. Kvaliteten på selve fotballen som ble spilt i ekstraomgangene, beskriver han regelrett som «forferdelig».

- Det rant inn mål med sekunders mellomrom. Det er helt ekstremt. Det var en helt grusom kamp, sier den tidligere fotballagenten. Da ekstraomgangene endte likt, 4-4, var Høibraaten regelrett bekymret.

- Da hadde jeg en kjempedårlig følelse, særlig med tanke på Øvretveits (Jervs målvakt, journ.anm.) to strafferedninger i ordinær tid. Det ga noen et psykisk overtak, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer