- HAR DET FINT:  MArit Bjørgen skriver på Twitter at hun har det fint, og at hun ønsker alle fans en god jul. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
- HAR DET FINT: MArit Bjørgen skriver på Twitter at hun har det fint, og at hun ønsker alle fans en god jul. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

- Jeg har det veldig fint og feirer jul med familien

Marit Bjørgen med julehilsen til fansen på Twitter.

(Dagbladet): Etter et dramatisk døgn, med innleggelse på St. Olavs hospital i Trondheim, feirer Marit Bjørgen nå jul med sin familien.

«Tusen takk for alle hyggelige hilsener det siste døgnet.;) Jeg har det veldig fint og feirer jul med familien.;))» skriver skidronninga på mikrobloggstedet Twitter rundt klokka 18.30.

Hjerteproblemer Bjørgen ble lørdag kveld innlagt på sykehuset for hjerterytmeforstyrrelser etter at hun merket at kroppen ikke var som den skulle under en treningsøkt fredag.

Bjørgen ble så utskrevet fra sykehuset søndag.

På grunn av hjerteproblemene må Bjørgen stå over Tour de Ski som starter 29. desember. Konkurransen har vært et av sesongens store mål for Bjørgen, og hun var den største favoritten til å vinne sammenlagtseieren.

«Ønsker alle fans og venner en strålende jul og et godt nytt år.;))» skriver hun videre på Twitter, hvor hun har rundt 14 000 følgere.

Trener igjen Bjørgen var i dag tilbake på treningen, men med en måler som registrerer hvilepuls og hjerterytme. All aktivitet vil bli målt de neste tre danene.

- Det er ikke noe treningsforbud, Marit skal trene som normalt med dette overvåkningsutstyret på seg. Forhåpentligvis, for å si det veldig kynisk, så skjer det noe lignende som det som skjedde lørdag slik at vi får registrert det og sett nærmere på det, sier landslagslege Dag Roar Lunder til Dagbladet.

- Største målene Landslagstrener Egil Kristiansen sa i går til Dagbladet at Bjørgen tok avlysningen av turneringen tungt. VM skal imidlertid ikke være i fare for langrennsstjernen.

- Hun har forberedt seg grundig, dette har vært et av største målene denne sesongen. Hun tar det helsemessige aspektet helt med ro, men det å ikke gå Tour de Ski er leit og et hardt slag i tryne.

- I sjokk Lagvenninne Therese Johaug ble sjokkert da hun hørte nyheten om Bjørgen.

- Det var et sjokk å få den beskjeden. Jeg fikk en litt rar følelse, og tenkte at det har vært en del hjerteepisoder den siste tida, sier Johaug til Dagbladet.