Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har drømt om dette siden jeg ble proff

Tim-Robin Lihaug skal bokse om ungdomstittel.

TITTELKAMP: Tim-Robin Lihaug vant over Simen Smådal i København i september, og i kveld skal han bokse om ungdomstittelen til WBO.
Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
TITTELKAMP: Tim-Robin Lihaug vant over Simen Smådal i København i september, og i kveld skal han bokse om ungdomstittelen til WBO. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

KØBENHAVN (Dagbldet): I september var det et helnorskt møte i bokseringen i København, mellom Tim-Robin Lihaug og Simen Smaadal.

Det var Lihaug som gikk seirende ut av den kampen, og i kveld får han muligheten til å bokse om WBOs ungdomstittel i super mellomvekt.

I det andre hjørnet står George Beroshvili fra Georgia.

- Mitt første mål Lihaug har vunnet åtte av sine ni proffkamper, fem av dem på knockout, mens motstanderen har vunnet 14 kamper, to har endt uavgjort, og han har tapt tre kamper.

Vinneren etter ti runder står igjen med ungdomstittelen.

- Det er helt fantastisk, og det en stor mulighet for meg, og et springbrett videre. Jeg tror det kommer til å gå bra, sier Lihaug til Dagbladet.

Vil åpne dører Han fikk mye oppmerksomhet etter seieren mot Smaadal, og håper kveldens kamp kan hjelpe han ytterligere.

- Det var jo en stor kamp mot Simen, og det ga en del oppmerksomhet. Det hjalp meg å få et lite navn, og med sier på lørdag vil det bli enda større, og åpne dørene videre, sier han.

Lihaug bokset sin første proffkamp i juni 2012, og i kveld kan han nå sitt første mål.

- Det lansiktige målet er å bli verdensmester, men det første målet jeg satte meg da jeg ble proff var å ta en ungdomstittel. Og nå, 2,5 år senere, så er jeg her. Jeg må bare vinne, så er det målet gått i boks, sier han.

Flyttet til Spania Den norske bokseren har satset alt på boksingen, og bor og trener i Torrevieja, sammen med trener Ulf Johansen.
Selv om han var i god form i forrige kamp har han trent enda mere fram mot denne.

- Jeg har trent enda hardere nå. Etter siste kamp var jeg hjemme i ti dager, så startet vi oppkjøringen mot denne kampen, så egentlig har det vært en fire måenders lang oppkjøring. Jeg skal i utgangspunktet være enda bedre trent nå.

De legger stor vekt på fysikken, og trener Ulf Johansen trekker fram Lihaugs fysikk og hans mentale styrker som noen av 22-åringens styrker. De trener sjelden mindre enn fire timer hver dag, det er alltid en bokseøkt, i tillegg til kondisjon og styrke.

- Han er i kjempeform, og har aldri trent så mye som han gjør nå, sier Johansen.

- Det er ingen grunn til at ikke jeg skal være best trent, sier Lihaug.

Lokker med sjokolade Han forteller at treneren er tøff, men at det er det som har hjulpet ham i så god form.

- Ulf er steinhard. Han er tøff, og det er det som funker. Jeg har alltid vært en bokser som har vært i god fysisk form, men etter at jeg flytte til Spania har jeg blitt enda bedre. Jeg har også utviklet meg boksemessig.

Selv om de trener mye er det ikke tilfeldig hva det er de gjør på trening, alt er nøye planlagt.

- Vi har veldig tro på det vi gjør. Alt er planalgt, og alt blir gjort med en mening. Det er beintøft, men jeg merker at det funker. Jeg kan skyggebokse i 40 minutter, gjøre det samme om og om igjen, og det er jo kjedelig, men det funker, forteller Lihaug,

- Gjør jeg det ekstra bra får jeg en liten sjokolade som belønning, fortsetter han med et smil.

Knockout Og treneren har troen på Lihaug i kveldens kamp.

- Går det som vi har trent på, og ting klaffer, så kommer Lihaug til å stoppe ham i sjuende eller åttende runde. Da har mostanderen fått nok.

• Lørdagens boksestevne sendes i sin helhet på Viasats pay-per-view-plattform. Proffdebuten til Kai Robin Havnaa og kampen til Alexander Hagen går direkte på Viasat 4 fra kl. 21. Cecila Brækhus sin VM-kamp, samt junior-VM-kampen til Tim-Robin Lihaug, vises bak betalingsløsningen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media