«Jeg har drømt om dette siden jeg var to år»

Truls Ove Karlsen danset i glede, Tom Stiansen gråt og ingen av dem trodde dobbeltseieren i slalåm var sann. Det var det ikke så mange andre som gjorde heller.

- Det nærmeste jeg har vært en seier er i tankene mine, sier Truls Ove Karlsen (28) til Dagbladet. - Jeg har tenkt at det ville være vanvittig artig å stå der på toppen. Men at jeg skulle vinne et slalåmrenn i verdenscupen - nei, glem det.

- Jeg har rett og slett ment at jeg ikke er god nok.

Slalåmtoppen denne sesongen har bestått av seks-sju mann som stort sett har delt pallplasseringene og seierspengene. I går var ingen av dem der, og på toppen sto Truls Ove Karlsen med en sjekk på 220000 kroner.

- Og derfor var dette overraskende for alle mann, sier han. - Det er veldig sjelden at du får en vinner som ikke er blant de sju beste slalåmkjørerne i verden.

Heldig og god

14 mann innenfor ett sekund forteller alt om marginene i gårsdagens WC-slalåm i Kranjska Gora. Pluss det faktum at favorittene altså kjørte ut. Men i skikjøring som i all mulig annen idrett er det om å gjøre å ikke gjøre feil.

Og i går gjorde Truls Ove Karlsen og Tom Stiansen de færreste.

- Jeg var heldig, sier Truls Ove Karlsen beskjedent. - Det er så tett at man må ha litt flaks for å vinne. Men herregud så godt det føles - jeg er veldig rørt.

- Jeg har vel drømt om dette siden jeg var to år.

Fortsatt nybegynner

Truls Ove Karlsen var 25 år da han begynte å få fart på skia. Først for to sesonger siden kom han på landslaget. Men tanker om gi seg, sjøl da det buttet som verst, har han aldri hatt.

Fordi skikjøring er det morsomste han vet.

- Jeg er en nybegynner, sier han. - Dette er bare min tredje sesong i verdenscupen. Og det er dette jeg skal fortsette med - det finnes jo ikke noe alternativ.

- Jeg ønsker ikke å gjøre noe annet enn å kjøre fort på ski.

Lykkelige tårer

Tom Stiansen var nummer 12 etter første omgang og ledet annenomgangen da Truls Ove Karlsen kom som femte siste løper. Med trønderen i mål var det dobbelt norsk på toppen. Og slik dro spenningen seg mot det absolutte klimaks.

Da også ledende Manfred Pranger kjørte ut, handlet resten om snørr og tårer.

- Jeg gråt, sier Tom Stiansen. - Både på mine egne og Truls Oves vegne. Litt fordi jeg plutselig husket hvor godt det var å være i toppen igjen, litt fordi jeg unner Truls Ove denne seieren og mye fordi vi trengte det som lag.

- Etter en veldig tung sesong var det utrolig godt å kunne vise at man fortsatt har noe i verdenscupen å gjøre.

- Kanskje dette kan være begynnelsen til noe nytt og bedre, sier Truls Ove Karlsen. - Det skjer jo noe med deg når du har vunnet - det skjer noe i hodet, du vet plutselig at det er mulig. Og etter at jeg fikk en liten pekepinn om at jeg kunne kjøre fort i St. Anton, så beviste jeg det her i dette rennet.

- Det er en vanvittig god følelse.

I dag kommer Truls Ove Karlsen hjem til Trondheim. Der skal han slappe av og se Rosenborg- Benfica på Lerkendal onsdag kveld.

- Jeg har allerede billett og gleder meg veldig til kampen, sier han. - Det kommer til å bli fryktelig spennende. Og Rosenborg klarer det - det er jeg helt sikker på. Det blir jo snøvær.

STOLT OG RØRT: Etter tre sesonger i verdenscupen klatret Truls Ove Karlsen (28) helt til topps i Kranjska Gora i går. - Det er så tett at man må ha litt flaks for å vinne, sier Truls Ove. - Men herregud så godt det føles - jeg er veldig rørt.