- Jeg har egentlig ikke ord

Østensen på pallen i Tour de Ski. Angerer vant.

(Dagbladet.no): 22 år gamle Simen Østensen var et ubeskrevet blad for en måned siden. Etter å ha blitt nummer tre i Tour de Ski vet alle som er interessert i langrenn hvem han er.

- Jeg er veldig stolt. Jeg har vel egentlig ikke ord for det, dette hadde jeg ikke regnet med i det hele tatt, sier Østensen til NRK.  

Foran dagens siste, beinharde etappe lå han bare 15 sekunder bak Tobias Angerer i sammendraget.

Og nordmannen gjorde et helhjertet forsøk på å ta en sensasjonell seier. Men Angerer hadde mest sprut i den bratte slalåmbakken, og gikk først over mål i ensom majestet.

Et stykke bak kom Østensen sammen med russiske Alexander Legkov. Vanligvis ville nok Østensen hatt få problemer med å vinne spurten, men denne gangen var han så stiv at han rett og slett resignerte 100 meter fra mål.

- Det er noe av det verste jeg har vært med på. Det gikk greit de første 100 meterne i oppoverbakken, men deretter var det bare snakk om viljen til å presse seg selv. Det verket både i legger, lår og armer. Men det var verdt det, gliser han.

For en tredjeplass i Tour de Ski er uansett uhyre sterkt av en løper som inntil nylig bare gikk skandinavisk cup.

- Hadde Petter (Northug) kommet på slutten og tatt 3. plassen ville det vært litt surt. Det spørs om jeg ville orka en spurt, sier han.

BRAGD: Ut av intet har Simen Østensen slått gjennom i internasjonal langrenn. I dag tok han en oppsiktsvekkende 3. plass i Tour de Ski sammenlagt. Foto: SCANPIX
BRAGD: Ut av intet har Simen Østensen slått gjennom i internasjonal langrenn. I dag tok han en oppsiktsvekkende 3. plass i Tour de Ski sammenlagt. Foto: SCANPIX Vis mer

Petter Northug tappet seg fullstendig for krefter på lørdagens 3-mil, men viste igjen imponerende viljestyrke. 21-åringen gikk i mål til 4. plass, og slo Tor Arne Hetland på 5. plass med tre sekunder.

Dagbladet.no kommer med mer.