- Jeg har en god følelse

Nadal til sin tredje strake US Open-semifinale.

ENDELIG TIL TOPPS? Rafael Nadal har aldri vunnet US Open, nå kan det bli en drømmefinale mot Roger Federer. Foto: EPA/JASON SZENES
ENDELIG TIL TOPPS? Rafael Nadal har aldri vunnet US Open, nå kan det bli en drømmefinale mot Roger Federer. Foto: EPA/JASON SZENESVis mer

|||Rafael Nadal la ikke skjul på at han hadde «en god følelse» etter å ha sikret plass i semifinalen i US Open etter å ha slått Fernando Verdasco.

Nadal har aldri vunnet US Open tidligere. Den er den eneste av de store Grand Slam-titlene han mangler i samlingen sin, men han tok et stort skritt nærmere en seier torsdag med seieren over landsmannen Verdasco.

Nadal hadde god kontroll gjennom hele kvartfinalekampen torsdag og sikret seieren med settsifrene 7-5, 6-3, 6-4.

Høydepunktet for Verdasco var at han klarte å bryte Nadals seiersrekke i egne servegame. Verdasco satte en stopper for den seiersrekken i første sett. Etter 62 seirer i egne servegame, måtte Nadal innse at den seiersrekken ble brutt, men det hadde liten betydning for utfallet av kampen.

- Det kjennes bra. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har en god følelse etter å ha spilt meg til semifinalen i US Open for tredje gang på rad, sa Nadal etter seieren torsdag.

- Jeg visste at Verdasco hadde vært gjennom en veldig tøff kamp for bare to dager siden, så han var nok litt mer sliten enn vanlig, slo Nadal fast etter nok en seier over landsmannen. De to har møtt hverandre 11 ganger og Nadal har vunnet alle.

Nå skal spanjolen ut mot russiske Mikhail Jousnij i semifinalen. Russeren gikk videre etter å ha sikret seg en grei seier over sveitseren Stanislas Wawrinka i sin kvartfinale.

Semifinalene går lørdag, og i den andre kampen spiller Roger Federer mot Novak Djokovic. Alt tyder på at det kan gå mot en drømmefinale mellom Nadal og Federer i årets US Open.

(NTB-Reuters)