Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har en jævla spenst når jeg kommer i fart

Hangeland gjorde corneravtale med Riise før kampen. Planen lyktes perfekt.

VAR REDD DOMMEREN SKULLE ANNULLERE: Brede Hangeland fryktet dommeren skulle blåse frispark for angrep på keeper i denne situasjonen. Men han mente pipeblåseren gjorde helt rett i å godkjenne Norges 1-1-mål. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
VAR REDD DOMMEREN SKULLE ANNULLERE: Brede Hangeland fryktet dommeren skulle blåse frispark for angrep på keeper i denne situasjonen. Men han mente pipeblåseren gjorde helt rett i å godkjenne Norges 1-1-mål. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

||| Island - Norge 1-2

REYKJAVIK (Dagbladet): Det er gjerne når Brede Hangeland er forbannet at han scorer på corner.

Mot Manchester United for to uker var han full av adrenalin da han stanget inn 2-2 etter å ha satt ballen i eget nett like i forveien, og mot Island i går kveld var han ifølge Drillo den sinteste mannen av alle i pausen.

Igjen ble sinnet kanalisert til noe positivt:

Et snaut kvarter inn i 2. omgangen raget han over Island-keeper Gunnleifur Gunnleifsson og styrte inn 1-1 for Norge med pannebrasken - da de trengte det som mest.

Bedre etter nedturer
På spørsmål om sinnet medvirket til scoringen svarer Hangeland bekreftende.

- Det er tydeligvis det som skal til for meg, at det går litt imot. Da kommer den nødvendige aggressiviteten. Jeg får prøve å lokke den fram litt oftere.

- Drillo trekker fram deg som den mest hissige i pausen?

- Jeg var skuffet over prestasjonen. Det gjaldt egentlig alle og laget som helhet. Mot Island må vi gå i krigen før vi kan spille fotball. Det så ikke ut som vi hadde forstått det før pause, sier Hangeland.

For harde cornere
Torsdag var den norske landslagsleiren opprørte over at en islandsk «spion» hadde fulgt den stengte treningen. Der ble det blant annet trent på en ny dødballvariant, som handlet om at cornerne skulle slås høyere og løsere enn vanlig.

Da Riise slo corneren på panna til Hangeland ved utlikningsmålet kom ballen nesten ned med snø på. 

- Vi snakket om det på forhånd. Jeg synes noen ganger at John Arne slår så gode cornere at det blir vanskelig å få den riktige timingen, fordi de kommer så sinnssykt hardt inn i feltet. Jeg snakket om han kunne lumpe den inn i feltet, og det var i høyeste grad en lumpe.

- Men når jeg kommer i fart har jeg en jævla spenst. Det kan gode hende vi prøver det mer, sier Hangeland.

John Arne Riise sier de norske midtstopperne alltid vil vinne hodeduellene i feltet om serven er som den skal.

- Normalt slår jeg corneren hardt inn, men av og til rekker ikke spillerne å komme fram. Så vi bestemte at jeg innimellom skulle slå dem løsere og med litt mer høyde. For hvis innlegget er høyt nok, vinner de. Vi scoret på dødball igjen, og vi gjør det ofte. Det er veldig deilig. Det begynner å bli en del, sier Riise til Dagbladet.

Fryktet angrep på keeper
Hangeland har imidlertid ikke bidratt til de mange dødballmålene før i dag. Målet var hans første på 62 kamper med flagget på brystet.

- Det var på tide. Han sa før kampen at han skulle score i dag, sier Riise.

Hangeland svarer med et smil at han har sagt det samme 50 ganger på rad, og at det måtte slå til før eller senere. Men han innrømmer at han fryktet dommeren skulle annullere scoringen - med tanke på at keepere ofte er overbeskyttet i feltet. 

- Jeg var litt redd for det, men jeg følte ikke at det var noe frispark. Men det blir ofte det likevel i de situasjonene. Så jeg er glad for at han gjorde rett, sier han til Dagbladet.

Mot slutten av kampen pådro Hangeland seg også et gult kort, da han kom i voldsom fart og sklitaklet helt ute ved sidelinja, langt inne på Islands halvdel.

Hadde han truffet spilleren i ankelhøyde ville det røde kortet vært nærliggende. Men Hangeland synes ikke engang det var gult.

- Jeg var ikke borti ham, det burde ikke vært kort.

- Så det var ikke en vill takling som kunne gått galt?

- Nei, hadde jeg truffet ville jeg tatt ballen, svarer Hangeland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling